Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

Hvordan kan jeg hjelpe mamma som har dårlig råd  

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei, mamma er alenemor og har bare meg som barn. Pappa er i utlandet og kan ikke hjelpe med penger på grunn av dårlig råd, så vi må klare oss med bare mamma sine penger. Vi har også ikke noe familie her i Norge så det er bare mamma og meg. Jeg og mamma krangla akkurat og hun sa at hun ikke klarer å ta vare på meg og at hun ikke vet hva hun skal gjøre. Så spørsmålet mitt er hva er dt jeg kan gjøre?

Besvart 05.06.2018 17:17
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Det å leve med dårlig råd og alene slik du og moren din gjør er utfordrende. Økonomien i en familie er de voksnes ansvar, men påvirker jo selvfølgelig deg og jeg kan skjønne du får lyst å gjøre noe. Moren din og du kranglet slik du skriver og hun sa at hun ikke greier ta vare på deg. Det setter nok igang mange følelser i deg. Jeg tenker at hun kanskje sa det litt i sinne( altså i krangelens hete) og at hun var frustrert. Det moren din kan gjøre er å gå til Nav og få økonomisk veiledning der og se på om hun har krav på noen støtteordninger. Det finnes også en del annen hjelp å få som du kan lese mer om her:Bekymrer_meg_over_familien. Lykke til.

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når foreldrene har dårlig råd

Tom lommebok (colourbox.com)

Mistenker du eller vet du at foreldrene dine sliter økonomisk? Da er du ikke alene. Her har vi samlet noen spørsmål og svar om tips til hva du kan gjøre hvis foreldrene dine har dårlig råd.

Av Hanna, ungdomsjournalist for ung.no

Les mer

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Penger og verktøy. (www.colourbox.com)

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd