Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli sykepleier i England?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er på det punktet i livet hvor jeg vil flytte ut av landet og til England. Jeg er sykepleier om ett år og antar det ikke er vanskelig å få jobb. Dessverre er jeg tapt i et virrvarr av lover og regler som gjør det vanskelig å vite hva jeg må forholde meg til. Hva må jeg forholde meg til som norsk statsborger for opphold- og arbeidstillatelse i England? Hvilke dokumenter må jeg ha for å kunne søke om flytting? Hvilke dokumenter trengs for arbeidstillatelse? Er det andre ting som er viktig å tenke på (tips og råd evt) ved flytting til annet land? På forhånd takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror du har rett i at det er forholdsvis lett for en nordmann å få seg jobb i helsesektoren i England.

Du kan både skaffe deg jobb før eller etter du har flyttet dit. Hvis du vil finne deg jobb før du reiser, kan du lete på EURES. Der er det lagt ut mange stillinger som er relevant for nordmenn i utlandet. Du kan filtrere søket etter blant annet land, jobbtyper og kvalifikasjonskrav. De har også rådgivere som kan hjelpe deg med dette.

NAV har også denne informasjonssiden om arbeid i utlandet, og Ung.no denne.

Ellers er Eurodesk et gratis og godt tilbud for dem som vil studere, jobbe eller bo i utlandet. De er eksperter og kan trolig svare enda mer detaljert om disse tingene om du trenger det.

Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra