Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig og flytte selvom jeg ikke er 18 uten foreldrene mine sin tillatelse?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! For noen måneder siden ble jeg kastet ut av faren min, pga han ikke tåler at noen snakker i mot han. Så jeg sto igjen med 0steder å bo. Mamma bor langt unna, men fikk lov å flytte til mormor, men nå bruker jeg 5-6timer hver dag i reisetid til og fra skolen. Mamma nekter meg å flytte nærmere og pappa nekter å skrive under på husleie kontrakt for han vil ikke ha noe med meg å gjøre, men han vil ikke skrive fra seg foreldre ansvaret heller. Hva skal jeg gjøre når begge foreldrene mine nekter meg å flytte? Er det mulig og flytte selvom jeg ikke er 18 uten foreldrene mine sin tillatelse?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål

Dine formelere har ansvaret for deg økonomisk fra til du er 18. Det er ikke helt greit at de fraskriver seg dette ansvaret på denne måten. Du bør ta kontakt med barneverntjenesten der du bor. De kan ha mulighet til å hjelpe deg inn i en bolig. 

Dersom du får et tilbud nå før du fyller 18 kan du også få muligheten til å få hjelp også etter du fyller 18.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra