Hopp til hovedinnholdet

Hvor melder jeg flytting og hva må jeg huske på mer?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Heisann, jeg bor på hybel og har fremdeles boadresse hjemme hos min mor. Mamma skal flytte i sommer og jeg er usikker på hvordan jeg skal gjøre det med adressen min. Jeg får posten min hos mamma nå og har hybeladresse ellers, men hun flytter ut av fylket så det blir vanskeligere sånn. Det jeg lurer på er om bostedsadressen og postadressen er det samme, eller om jeg kan ha boadresse hos min mor og fremdeles få posten min hjem til meg. Jeg er også usikker på hvordan det blir med leietaker. Må jeg informere hen før jeg melder flytting? I tillegg lurer jeg på hvor jeg melder flytting. Har vært og kikket litt på altinn, men må vel endre hos posten i tillegg? Noe mer? Hva bør jeg tenke på? Med vennlig hilsen.

Besvart 25.06.2018 15:08
 

Svar
Hei jente 18 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at det kan være litt vanskelig å finne ut av hvordan du skal endre adresse om mamma flytter fra den adressen du er folkeregistrert i nå.

Jeg anbefaler deg først og fremst å gå inn på siden for adresseendring på Posten.no. Deretter må du registere flytting hos folkeregisteret om hvor du ønsker å være registrert som bostedsadresse. Du trenger ikke å den samme bostedsadressen som postadresse, og spesielt ikke om du er student. Les mer om dette i artikkelen jeg legger ved.

 

Sjekk også ut denne nettsiden: Flytteportalen.no., her får du god informasjon om hvem som bør få beskjed om at du har flyttet. Det kan være etater og div. som du får meldinger eller regninger fra. 

Leietaker trenger ikke vite om du melder flytting eller ikke, men det gjør jo ikke noe at du informerer vedkommende ved en passende anledning.

Håper dette var til hjelp for deg og les mer om dette i artiklene jeg legger ved.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Husk å sende flyttemelding!

husk flyttemelding (colourbox.com)

Flyttemelding skal sendes åtte dager etter flytting. Det skal også sendes flyttemelding for flytting innenfor samme kommune. Du kan melde flytting til folkeregisteret og posten samtidig på Skatteetaten.

Les mer

Melde flytting som elev og student?

Jente foran flytteesker. (www.colourbox.com)

Når du skal flytte for å gå på skole eller studere, er det ofte nok å bare legge til en adresse hos Posten. Hvis du melder flytting, får du ekstrakostnader.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra