Hopp til hovedinnholdet

Jeg bare gråter og gråter, vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har selvmordstanker hele tiden og klarer snart ikke mere, det gjør så vondt. 

Jente 14 år
 

Spørsmål
Jeg sitter her å gråter og gråter. Jeg prøvde å få hjelp tidligere på ung.no, men det hjalp ikke så mye. prøver igjen. Jeg lever på selvmordstanker DØGNET rundt! og jeg har skilte foreldre. kan bo hos hvem av dem jeg vil. Men bor jeg hos faren min får jeg ikke reise alene til bestaen mnin i solo å treffe kjeresten min, men det gjør jeg hos mamma. og jeg holder på å knuse alt some r rundt meg. kjeresten min sier jeg klager ove rlivet mitt. men jeg har det VONDT!... nei... jeg klarer ikke fortelle....
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 
Jeg leser at du har det veldig vanskelig nå, du står midt i en viktig utviklingsperiode selv, puberteten, foreldrene dine er skilte og du skal velge hvor du skal bo og du sliter med vonde tanker som preger livet ditt nå.
 
Dette kan bli alt for mye og forhlolde seg til for et vanlig menneske, og du trenger hjelp til å sortere hva og hvordan du skal gå frem for å rydde opp for deg selv. Jeg kjenner ikke til hvilke råd du fikk når du sendte inn spørsmål sist, men jeg anbefaler deg å ta kontakt med helsesøster på helsestasjon for ungdom nå i sommerferien.
 
Du trenger å snakke med noen som kan høre på deg om hvordan du har det og hjelpe deg på veien videre, kanskje også med å ta noen valg. Du bør tenke gjennom hvor du trives best både med skole og fritid, har venner og føler deg vel.   
 
Det er mange ganger vi skulle ønske vi hadde muligheten til å følge opp de som sender inn spørsmål og kommentarer til oss, slik at vi kan gi tips og råd i en vanskelig hverdag. Vi kan dessverre ikke det, og da blir det mye opp til dere som leser svarene og de eventuelle rådene vi gir, å velge om du vil gjøre noe med det.
 
Jeg ønsker deg lykke til videre og ha en fortsatt fin sommer. 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme


Quiz: Hva vet du om valg?

Når fikk kvinner stemmerett her i Norge?