Hopp til hovedinnholdet

Jente, 17 har innledet forhold til læreren

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 17 år, går i læra i en rørleggerbedrift. Vi er seks stk. Jeg har fått et veldig nært forhold til sjefen min. Vi har innledet til et forhold. Der han er 40 og jeg 17. Det er 23 år forskjell, jeg er over den seksuellelavalder. Så det vi driver med er ikke ulovelig eller er det noe med at han er sjefen min som gjør det ulovlig? Mamma fant det ut og klikka, som er forstårlig. Det er ikke normalt i veldig mange sine øyne. Men er ikke det som betyr noe at han har trukket meg opp fra et veldig mørkt sted til et sted der jeg kan være med selv og lykkelig? Mamma kaller han en pedofil, men det er ikke det han er. Jeg er ikke et barn? Er ikke en pedofil som liker barn under 13 år? Jeg vet jeg bare er 17 og så vidt har begynt å leve, men det er noe med han som gjør at jeg ikke kan leve uten han. Er han liksom syk i hodet fordi han faller for meg og er jeg syk i hodet for å falle for en så mye eldre mann enn meg selv. Jeg mener ikke det, men tydelig vis alle andre rundt meg. Jeg trenger bare noen råd. Er litt lost her nå.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du har funnet deg en som gjør deg godt, men dessverre er det nok ikke helt problemfritt å ha innledet et forhold til en lærer.

Du har rett i at han ikke gjør noe galt, og at han ikke kan kalles pedofil fordi han er sammen med deg, sånn rent juridisk ifht. alder, men mange vil nok likevel argumentere at det han gjør er moralsk galt. Og viktigst av alt er at han, som lærer, ikke har lov til å innlede noe forhold med elever, og kan miste jobben på grunn av dette dersom noen melder ifra til rektor el.  

Og det kan jo videre være ganske problematisk når de andre i klassen deres begynner å legge merke til dere. De kan være redd for at han forskjellsbehandler dere i din favør. Er det noen som vet om dere? Hva sier de? Og hva da når den største forelskelsen har lagt seg? Når dere har deres første krangel eller sånn? Vil det gå utover din skolegang? Vil han forskjellsbehandle deg da og? Kanskje han blir enda strengere med deg? Og hva da hvis det skulle bli slutt mellom dere? Hva gjør du da? Og han? Det er mange ting å ta hensyn til i et forhold, og det er ikke enkelt når dere er i den posisjonen dere er nå.

Har dere snakket om disse tingene? Det er bare dere som kan bestemme for om dere vil at forholdet skal fortsette, men det kan altså koste han jobben, og dere begge kan få mange vonde kommentarer og blikk.

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse