Hopp til hovedinnholdet

forelsket

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 14 år og er forelsket i en gutt som er tilfeldigvis en av mine beste venner, vi har vert venner hele livet jeg vil gjerne være sammen med hann, men det er veldig komplisert fordi jeg flytta til et annet land og vi møtes bare om sommeren da jeg reiser på ferie hjem om sommeren. Men jeg er litt redd for å ødelegge vennskapet vårt hvis det ender dårlig. Hva skal jeg gjøre?

 

Svar
Hei!

Jeg forstår at dette er en vanskelig situasjon for deg. Mitt beste råd til deg er å kjenne etter om det å ta forholdet et skritt videre er verdt å risikere vennskapet for. Avstandsforhold kan også være vanskelig å ivareta, med tanke på at dere bor i to forskjellige land. Et forhold krever mye tid og pleie, og det er lett at sjalusi oppstår. Allikevel er det mange som klarer å balansere dette på en fin måte, og gjensyngleden vil være stor når dere ser hverandre. 

Det hender også at gode venner som får følelser for hverandre og blir kjærester etter hvert finner ut at de passet bedre som venner. 

Jeg foreslår for deg å snakke med han, og kanskje fortelle han at du liker han bedre enn en venn, for så å høre hvordan han reagerer. Dersom følelsene er gjensidige, kan det være verdt det å gi forholdet en sjanse.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse