Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli litt tøffere? Er så sjenert og tør ikke snakke med han.

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei! jeg er dødsforelsket i en gutt!!!!!! på ungdomskole kom vi i samme klasse, men jeg tørr ikke å rekke opp handa viss jeg tror jeg har svaret på et stykke. jeg vet det er litt teit spørsmål, men har du noen tips på om hvordan man blir tøffere kansje jeg tørr å snakke mere med han også! mvh: mrs skjennert

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det hjelper ofte å være litt utadvendt for å få kontakt med gutter ja, og i mange andre situasjoner også, som for eksempel dette med å snakke høyt i klassen. Det er derfor viktig og lurt å lære å tro på seg selv; tenk at du er bra nok og at folk ønsker å høre på det du har å si. Tror du selv at du har noe interessant å si, og tror du at du er en jente som er morsom å være med, da tror ofte andre det også! Utstråling og selvfølelse er nemlig veldig viktig.

Tving også deg selv til å prate mer høyt foran folka i klassen slik at du får øvd deg på dette. Ta et skritt om gangen mot å bli litt modigere sosialt. Start med de du er trygge på, og så kan du snakke mer og mer foran de du ikke kjenner etter hvert som du blir tryggere på deg selv. Til slutt tør du nok ta kontakt med gutten du liker! Minn deg selv daglig på at DU er viktig og verdifull. Slike ting bygger opp selvfølelsen. Kanskje kan du og øve deg på å holde foredrag foran foreldre, venner og søsken? Da kan det hende det blir lettere å snakke høyt i klassen. 

Les også artiklene jeg legger ved. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse