Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få han til å snakke med meg og bli like gode venner igjen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg var bestevenn med en gutt for 1 år siden ca. og jeg har likt han helt siden jeg vart kjent med han. Men han traff ei jente i fjor som han ble sammen med, og da var vi liksom ikke venner mer, men når det ble slutt mellom de to så kom han til meg og ba om å at jeg skulle trøste han, så jeg gjorde det. Jeg gjorde det i mange månder men plutselig en dag så ble han skikkelig sur på meg, og sa jeg skulle slutte å prate til han og alt.. Litt etter på ba han om unnskyldning, men vi er ikke venner nå eller... Jeg har prøvd og snakke til han fordi jeg lurer på om det er noe jeg har gjort, men han har bare blokkert meg på alt og når jeg treffer han så snur han bare og går andre veien.. Jeg er sinnsykt forelsket i han også. Hva kan jeg gjøre for og få snakke med han ? Hvordan kan vi bli like gode venner igjen ??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke noe hyggelig av denne gutten å behandle deg sånn, når du bare trøstet han og var snill mot han. Kanskje synes han det ble litt mye etter hvert, men dette er jo heller ikke din skyld siden han faktisk ba deg om å trøste han. Da skulle han heller bare sagt fra om at han trengte litt avstand i stedet for å bli sur.

Dette synes jeg du skal få fram til han på en eller annen måte. Dersom han har blokket deg mange steder, synes jeg du skal sende han en SMS hvor du forklarer situasjonen. Si at du ikke skjønner hvorfor han er sur på deg når han faktisk ba deg om å trøste han. Alt du gjorde var å være en god venn for ham, du var der for han når han trengte en å snakke med. Si at du synes sånn han har behandlet deg er urettferdig og ikke noe hyggelig, og at du veldig gjerne vil møte han en dag sånn at dere får ordnet opp i dette.

Dersom du ikke får svar tror jeg nok du rett og slett må prøve å komme over han. Det er ikke noe vits å bruke tid og energi på en som behandler deg så dårlig! Prøv å ikke tenke så mye på han; vær med venner du har det hyggelig med og bli kjent med nye gutter som behandler deg slik du fortjener å bli behandlet. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse