Hopp til hovedinnholdet

Aldersforskjell.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 som har begynt å flørte med en gutt på 17.. mamma og pappa vet at jeg drar på kino med han og slik, og han virker ganske snill! de vet også at jeg er foreslket men har ikke sagt så mye enda siden dem ikke vet alderen på han... :) men det jeg er så nervøs for er at jeg ikke får lov til å være sammen med han pga aldersfoskjellen. . det er vel ikke en stor alderforskjell? har foreldre rett til å si nei til å la ungen være kjæreste med en? og hva kan jeg gjøre for å få det til hvis de nekter meg? :/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

To år er ikke veldig stor aldersforskjell, men i din alder er det større utfordringer enn om dere begge hadde vært over 20 f.eks. Det er først og fremst knyttet til seksuell lavalder. Du er under og han er over grensen på 16 år, noe som betyr at han kan straffes dersom dere skulle ha sex sammen.

Det er vanskelig å gi noen tips til hva du kan si til foreldrene dine, men jeg tenker det beste er å la dem få treffe ham så de får et godt inntrykk av hvem han er. Det er ikke sikkert de er bekymret for dette i det hele tatt, men hvis de er det, kan det hende et slikt møte vil gjøre at de føler seg tryggere.

I artikkelen under kan du lese litt om aldersforskjell i et forhold. Har du lest den og tenkt gjennom punktene der litt, er det sikkert godt rustet mot eventuelle spørsmål fra foreldrene dine. Vær åpen for deres tanker og forstå at de bare er opptatt av at du skal ha det trygt og bra, så går sikkert dette fint.

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse