Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min flørter med andre jenter, og gjør meg ofte sjalu.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har vært sammen med en gutt i 8 mnd, men sliter i perioder veldig mye med at jeg blir sjalu. Gutten jeg er sammen med er ett år eldre og elsker å gjøre meg sjalu på alle mulige måter. En gang ble han kysset på fest mens vi var kjærester og jeg har slitt en del med sjalusi etter det. Problemet mitt er at hver gang vi ikke er sammen og han skal på fest med andre venner så sier han alltid noe for å gjøre meg sjalu. Det er ting som at han skal sjekke opp andre damer også videre i den kategorien. Han skryter også stadig vekk når andre jenter "slenger blikk" etter han. Når vi er sammen kommenterer han andre jenter som går forbi og når han ser bilder av andre jenter. Han er bestevenn med ei jente og de sender hjerter til hverandre og han kommenterer på bildene hennes og veggen hennes på facebook med mange hjerter. Dette har jeg lært meg å aksepterer med tanke på at de er bestevenner. Men den siste tiden har han snakket mye med en annen jente også som han sender hjerter med. På profilbildet til kjæresten min la hun ut en kommentar om hvor utrolig kjekk hun syntes at han var. Og han svarte på kommentaren hennes med hjerter. I tillegg til dette så kommenterte han profilbildet av henne så fort hun fikk nytt, hvor han skrev "Pen!<3". Jeg oppfatter dette som flørting mellom de to. Dette er noe jeg reagerer veldig sterkt på, og jeg har prøvd å ta det opp flere ganger. Men han forstår ikke hvorfor jeg reagerer på at han snakker med andre jenter på den måten. Det ender alltid opp med at han blir sur og lei seg og mener på at han gjør alt galt. Hva skal jeg gjøre med dette? Hva kan jeg gjøre for å få han til å forstå at dette sårer meg virkelig? Opptil flere ganger føler jeg at jeg ikke er bra nok for han i og med at han blant annet titter og kommenterer andre jenter. I tillegg til at han sender ofte hjerter til flere jenter. Noen tips på hva jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Jeg skjønnet at dette er noe du tenker veldig mye på, og det er ikke noe hyggelig å gå rundt og bekymre seg for hva kjæresten sin skal gjøre. Sånn du beskriver det har jeg full forståelse for at du blir sjalu, og jeg synes ikke måten kjæresten din oppfører seg er respektfull overfor deg eller forholdet deres, spesielt ikke når du har tatt opp dette med han. Jeg synes ikke du skal godta denne behandlingen, og du bør stille han et ultimatum; enten slutter han å flørte med andre etc, ellers så avslutter du forholdet. 

Dette kan jo føles litt drastisk, men samtidig er det nok den eneste måten å få han til å forstå alvoret. Les også artikkelen under.

Hilsen ungdosmredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold