Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en gutt. Liker han meg tilbake?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Det kan hende at dere har fått inn dette spm. ganske ofte, men: Jeg har vært forelsket i en gutt siden vi begynte i 8 i de nye klassene. De første dagene snakket vi ikke så mye sammen, men etterhvert begynte han å snu seg rundt (han sitter foran meg) for å låne viskelær og av og til for å se på svarene mine. Nå som vi har gått på skole i ca. 3 måneder, snakker vi ofte sammen, men bare mest i timene. Han snur ser ofte til meg og snakker med meg, ler og erter meg på en tullete måte.(Han kan av og til være litt pervers og) Alle spør om jeg liker han men jeg svarer alltid nei! De tror at han liker meg, men jeg svarer alltid "Nei tuller du? Vi hater hverandre (på en vennlig og tulle måte visst du skjønner) Så svarer de: "Det er slik han flørter med jenter" eller "Han liker deg!" Selvfølgelig blir jeg kjempe glad, men jeg vil ikke røpe det, nå som jeg har sagt nei tusen ganger. Jeg blir også lei meg når jeg ser han med andre jenter, fordi det er en jente som alle gutter liker, og jeg er 99.99% sikker på at han liker henne. Tror du at han liker meg? Vi har også begynt og røre hverandre liksom, visst jeg står i en kø, så kommer han og sniker seg foran meg, også begynner vi å lekesloss og klemmer hverandre liksom. Kan dette bety noe?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Ut ifra det du beskriver virker det absolutt som at han liker deg. Det å oppsøke kontakt, tulle og erte slik han gjør, er vanlig oppførsel for gutter som ønsker å vise at de er interessert i noen. Det at også andre som kjenner dere har lagt merke til og kommentert flørtingen hans vil jeg si er et annet tegn på at dette er mer enn vennskapelig oppførsel. Siden du liker ham så godt, bør du helt klart flørte tilbake, slik at han oppfatter interessen du har for ham. Jeg synes ikke du skal la deg stoppe av bekymringen om at andre legger merke til det og skjønner at du liker ham. Hvis du skal ha noen sjanse til å få denne gutten, er du nødt til å gjøre noe aktivt. Snakk mer med ham og smil masse! Ta på ham og opprett blikkontakt når har muligheten. Spør kanskje også etter hvert om dere skal finne på noe etter skolen. Se en film hjemme eller på kino, eller gjør noe annet dere begge interesserer dere for og synes er gøy.

Hvis jeg var deg, ville jeg ikke bekymret meg for om han liker denne andre jenta. Det får du uansett ikke gjort noe med. Tenk derfor heller på hva du kan gjøre for å få ham til å bli enda mer interessert i deg. Du må gjerne lese artikkelen om flørting jeg har lagt ved nedenfor. Kanskje den kan gi deg noen tips og råd.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse