Hopp til hovedinnholdet

Liker han meg eller er han bare en venn?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er forelsket i en kompis av meg. Vi snakker om alt mellom himmel og jord egentlig. Men her ikke noen dype samtaler, i dag spurte han meg om jeg var klar for å ha sex om jeg fikk meg en kjæreste jeg sa at det kommer Ann på hvem det er. Hann spurte om jeg kunne hatt sex med han om vi var sammen. Jeg svarte sånn Jahhh og han begynte å smile. Etter på spur Han meg om jeg ville tatt ned justin bieber plakatene jeg har på rommet mitt om jeg fikk kjæreste jeg svarte ja og igjenn smilte han. Kan dette bety noe eller bare lurte han som en venn? Kan han ha følelser for meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål!

Det er dessverre ikke så lett for meg å gi deg noe godt svar på dette. Folk viser på svært ulike måter hvordan de liker noen, og det er ikke alltid så lett å tyde tegnene. Den beste måten å finne ut av om han liker deg eller om han bare lurte som en venn, er derfor å prate med denne gutten om dette. Han er den eneste som kan gi deg et riktig svar.

Hvis du synes det er vanskelig, så kan du avvente situasjonen litt til, og se om han kommer med noen flere utydelige signaler eller hint. Gjør han det kan du jo gjerne spørre hvorfor han lurer på dette. Husk også at du ikke trenger å svare på de spørsmålene han stiller. Det er personlige ting som du ikke nødvendigvis vil dele med alle.

Jeg legger ved noen artikler som kanskje kan være til hjelp for deg og ønsker deg lykke til! :)

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse