Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 15 år. Jeg kjenner en fyr som er 32 år. Vi har veldig god kontakt! Men tingen er det at han er forelsket i meg..

 

Spørsmål
Hei.
Jeg er en jente på 15 år. Jeg kjenner en fyr som er 32 år. Vi har vldig god kontakt! Men tingen er det at han er forelsket i meg.. Han har sakt det til meg.. Jeg liker ham også, men jeg tenker litt på hva andre vil si vist vi blir sammen.. er det lov, med så stor aldersforskjell? Hva bør jeg gjøre..? Er redd for hva han vil gjøre vist jeg ikke vil vere sammen med ham, men han er jo kjmpe hyggelig så jeg vil fortsatt ha så god kontakt med ham!!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Jeg tenker at her er aldersforskjellen for stor. Han er en voksen mann, mens du fortsatt er å betrakte som et barn. Jeg synes at det skurrer litt når en så voksen mann forelsker seg i et barn, så jeg tenker at du bør være litt på vakt. Du spør om det er lov for en 15 åring å være sammen med en på 32. Når det gjelder sex, er den seksuelle lavalder 16 år. Denne er satt for å beskytte barn fra å ha sex med voksne. Han har derfor ikke lov til å røre deg seksuellt da dette er en straffbar handling.
Det er mulig at denne mannen er hyggelig, men jeg synes at du skal tenke gjennom om det er verdt å holde mye kontakt med han. Han har helt andre behov enn deg og lever et voksent liv. Jeg synes heller at du skal være sammen med ungdom på din egen alder. Dette er på sikt mye morsommere og ikke minst tryggere for deg. Dersom denne mannen blir sint om du bryter kontakten med han, synes jeg at du skal fortelle det til foreldrene dine. Han har ingen rett til å bestemme over deg eller reagere dersom du ikke vil ha noe mer med han å gjøre.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om dine klagemuligheter?

Hvor kan du klage dersom du mener mobilregninga di er høyere enn den skal være?