Hopp til hovedinnholdet

Er kjæresten min flau over meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har vært sammen med en gutt i rundt en måned nå. Jeg er kjempeglad i han, og håper forholdet varer så lenge som mulig. Det er bare en ting jeg synes er veldig kjipt; det virker som han er flau over meg ovenfor vennene sine. Han er en del eldre enn meg (3 år), så forstod det godt i starten, og kommenterte ingenting da. Men nå har det skjedd så mange ganger, enten at han slipper hånden min når han treffer på en venn/bekjent, eller at han holder seg unna steder der han vet folk han kjenner befinner seg. Har også skjedd at vi var på en kafè og han så en han kjente, og ba meg om vi kunne gå et annet sted istedet. Det sårer meg dypt at han skammer seg over meg. Jeg har prøvd å fortelle han det, men greier ikke formulere det riktig. Jeg er ikke typen til å lage drama, og holder meg unna diskusjoner og krangler. Er så redd det jeg sier vil bli mottat feil, og ødelegge det gode forholdet vi har til hverandre. Hva bør jeg si som kan høres modent ut, men samtidig konkret? Er også en annen ting jeg lurer på er hvor mye tid det er normalt å bruke med kjæresten. Jeg har veldig travle dager og kan derfor ikke treffe han mer enn 1-2 dager i uken. Er dette lite? Bør jeg prioritere mer tid med han? Har snakket med venner som har type og de sier de er sammen hver dag. Vil så gjerne være den perfekte kjæresten og gjøre det samme, men har ikke tid (pga fritidsaktiviteter og venninner). Er det andre måter å være en god kjæreste på uten å måtte treffe han konstant? Takk for hjelpen:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg syntes det høres litt rart ut at han unngår å møte venner når han er med deg. Dersom du går å tenker mye på dette bær du absolutt ta det opp. Det meste blir  bedre dersom man snakker om det. Jeg syntes du burde bruke dine egne ord når du forklarer situasjonen, men fortell i hvertfall at det sårer deg. 

Når det gjelder tid til hverandre er dette svært individuelt. Noen trenger å se hverandre hver dag, andre ikke. Fortsett med det som fungerer for dere og ikke tenk så mye på andres forhold. Det er umulig å være en perfekt kjæreste. Vær heller deg selv og la han forelske seg i det.

Mvh. Ung.no, ungdomsredaksjonen
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse