Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en gutt på skolen, men tror ikke han liker meg tilbake.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er forelsket i en gutt som går på samme skole som meg, vi begge går vgs første året. Vi ble introdusert på fest for ca 4 måneder siden, og på mystisk vis har vi blitt bedre og bedre kjent ettersom vi ofte møter på hverandre etter skoletid når vi venter på bussen. Jeg ble forelsket i han utrolig fort. Men jeg tror ikke han liker meg tilbake, jeg tror han bare ser på meg som en venn. Han har nemlig kalt meg "bro" en gang før, som er sånn ca verdens tydeligste tegn på at man er friendzona. Allikevel gir han meg klemmer, sender hjerter og kommer noen ganger bort til meg. Men jeg tror nok det er på tide at jeg kommer meg over han. Hva er deres beste tips for å gjøre dette? Bør jeg kutte all kontakt med han? Eller syns dere jeg skal prøve meg på han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål. Det kan godt hende du har rett i at han ikke liker deg på samme måte tilbake, men helt sikker kan du nok ikke være før han eventuelt forteller det til deg. Jeg vil foreslå at du forsøker å bli litt sikrere på hva han føler for deg før du tar noen avgjørelse på hva du vil gjøre videre. Du kan selvfølgelig være ærlig, og si til ham at du er blitt forelsket. Mange opplever å skulle fortelle om følelsene sine til den man liker som litt skummelt, men det er likevel den sikreste måten å finne ut av hva han føler tilbake.

Du kan selvfølgelig også flørte litt med ham for å se hvordan han reagerer? Smil til ham, vis ham ekstra oppmerksomhet og opprett kroppskontakt ved å stryke ham på armen eller lignende. Hvordan en person reagerer på flørting kan si mye om hva han tenker om deg. 

Hvis det viser seg at han ikke liker deg tilbake, bør du nok - som du sier - forsøke å komme deg over ham. Hvis du føler at det å kutte all kontakt er den beste løsningen, kan du selvsagt gjøre dette. Men det er kanskje dumt ettersom dere har blitt venner? I stedet går det an å tilbringe litt mindre tid med ham i begynnelsen, til følelsene har blitt mindre. Du trenger ikke overse ham eller unngå ham hvis han kommer bort til deg, men kanskje heller ikke oppsøke ham i så stor grad som du ellers ville gjort.

Men som sagt: I første omgang bør du prøve å bli litt mer klok på hva han føler om deg. Deretter kan du avgjøre hva du vil gjøre videre. Jeg har lagt ved et par artikler nedenfor som du kanskje kan få bruk for.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse