Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker ei jente som har likt meg tidligere, men jeg er litt sjenert.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, gutt på 14år her. jeg har hatt et crush siden april i fjor, men jeg er ikke så god med jenter så jeg har hvert litt shy. i sommerferien fant jeg ut at hun også likte meg. jeg gikk sakte framover og mistet motet på å møte henne osv. jeg vill gjerne vise henne at jeg fortsatt elsker henne men vet ikke hvordan. Please, Hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål! Jeg vil foreslå at du snakker litt med henne over Facebook og meldinger til å begynne med, og viser interesse ved å ta regelmessig kontakt. Ikke gå for fort fram, men heller ikke så sakte at du mister motet slik som forrige gang. Selv om det kan virke skummelt, bør du nok om ikke så alt for lenge spørre om dere skal finne på noe. Det er nemlig først når du tilbringer tid med henne og snakker med henne ansikt til ansikt at du får vist skikkelig interesse. Dersom du ikke tvinger deg selv til å kaste deg ut i situasjoner du er redd for, vil du ikke klare bli mindre sjenert. Husk at det å skulle snakke eller flørte med den man liker som regel virker langt vanskeligere enn det i virkeligheten er. Du vil nok oppleve at ting går ganske greit for seg dersom du forsøker å akseptere tanken om at det er skummelt, men kaster deg ut i det likevel.

Forsøk å flørte litt med jenta du liker, både over sosiale medier og SMS, men også når dere møtes. Smil til henne, opprett blikkontakt og gi komplimenter. Følg med på hvordan hun reagerer - det kan gi deg en pekepinn på hva hun føler for deg. Du kan også forsøke å fortelle henne om følelsene dine. Det vil nok ikke komme som noen stor overraskelse på henne, siden dere har hatt følelser for hverandre tidligere. Derfor tror jeg du kan føle deg helt trygg! Jeg legger ved noen artikler nedenfor som kanskje kan være til hjelp.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse