Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker ei jente i klassen. Hvordan kan jeg fortelle henne det?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt som liker en jente i klassen, jeg vet ikke om hun liker meg tilbake noe jeg gjerne vil vite. Vi snakker veldig mye samnen, mest på skolen. Hvordan kan jeg si til henne at jeg liker henne og få et svar på om hun liker meg? Jeg vil fortelle henne på en måte der det ikke blir pinlige stunder :( men denne jenta er ikke en jeg vil bli kjæreste med. Jeg vil bare fortelle henne at det er hun jeg virkelig liker og hva hun synes om meg. Har dere noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg vil råde deg til aller først å tilbringe litt mer tid med jenta du liker. Hva med å spørre henne om dere skal finne på noe en dag utenfor skolen? Sier hun ja, kan det være en fin mulighet til å fortelle henne hva du føler, ettersom dere da kan være alene og ikke vil bli forstyrret av andre. Når det gjelder hvordan du skal si at du liker henne, kan du jo starte med å spørre henne hvem hun liker? På denne måten beveger du deg inn på temaet forelskelse, noe som gjør det lettere for deg å si at du har følelser for henne. Etter du har spurt henne og hun kanskje har svart, spør hun kanskje om hvem du liker tilbake. Da kan du si det som det er. Slik vil det også være naturlig å spørre hva hun synes om deg, dersom hun ennå ikke har sagt noe om det.

Jeg vil råde deg til at du i tiden framover - før du forteller at du liker henne - forsøker å flørte litt med henne og vise ytterligere interesse. Gi henne komplimenter og oppmerksomhet, opprett blikkontakt med henne og smil masse. Da vil det ikke komme som en stor overraskelse når du forteller om følelsene dine.

Jeg legger ved en artikkel nedenfor som kan være til hjelp. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse