Hopp til hovedinnholdet

Sjalu på venninna mi

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er ei jente på 13 år som er kjempeforelsket i en gutt i klassen min. Vi har vert hjemme hos hverandre og vi har det veldig bra sammen, men på skolen blir jeg sjalu. Jeg føler at han ikke gir meg noen ekstra oppmerksomhet, og det er ganske frustrerende! Det verste er at det er en av mine beste venninner som gjør meg sjalu! Hun sier at hun ikke er interessert i han, men prater masse med han. Jeg er livredd for at han liker henne bedre enn meg, selvom han har sagt at han liker meg. Jeg er veldig redd for å miste den gode kontakten vi har, dette er utrolig frustrerende! Har dere noen tips til å gjøre meg mindere sjalu?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg tror det er ingen grunn til at du skal være sjalu. Han sier han liker deg, og det er vanlig at når man er på skolen ønsker man å bruke tid med de andre vennene sine også. Allikevel er det ikke godt at du skal føle sånn, og derfor finnes det noen ting du kan gjøre. Det enkleste er å snakke med gutten om det. Fortell han om følelsene dine, og finn ut av hva situasjonen mellom dere er. Er dere kjærester eller ikke? Skal dere oppføre dere som kjærester på skolen, eller er det en privat ting osv? Det vil gjøre det enklere for deg. 

En annen taktikk, som desverre kun løser problemet på kortsikt er å unngå han når dere er på skolen. Vær med dine andre venner på skolen, og så har du det fint med han på fritiden. Det kan gjøre situasjonen enklere. 

Jeg har lagt ved en link med noen tips angående sjalusi. Ta en titt da vel!

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse