Hopp til hovedinnholdet

Hun tror jeg har vært utro og vil ha pause, hva kan jeg gjøre??

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal fortelle dere noe som plager meg veldig, jeg og kjæresten min har hatt et forhold ganske lenge nå, og jeg elsker henne, og jeg stoler 100% på henne. Men hun stoler ikke på meg, jeg mener utroskap er forferdelig, jeg hater det, men hun tror jeg er det.. (Hun vet jeg hater det) hun kjefter på meg, kaller meg stygge ting, og jeg føler meg ganske fortapt.. Hun sa at hun ville ha pause, slettet forholdet vårt på facebook osv.. Hun sier hun alltid vil elske meg, å jeg vet at mine følelser aldri vil forsvinne, jeg vil ikke miste henne eller... Hva er det beste man kan gjøre under en pause, å hvordan kan jeg få henne til å stole på meg igjenn, når jeg aldri har gjort noe galt?...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det høres ut som om kjæresten din blir lett sjalu. Du har kanskje ikke gjort noe, men det er tydeligvis noe som har fått henne til å tro at du er interessert i noen andre eller har noe på gang med andre. Det kan være at du har pratet mye med jenter på facebook, snapchat, sendt meldinger med andre jenter, at hun synes du flørter med jenter på skolen eller lignende. Kanskje har hun sett en melding du har sendt på Facebook til en annen jente som kunne tolkes feil. 

Først og fremst burde du tenke over, og snakke med henne om, hva som har fått henne til å tro at du er utro og hvorfor hun ikke stoler på deg. Kan det være noe med måten du snakker med andre jenter på? Har du mange jentevenner som hun kanskje ikke stoler helt på? Det trenger ikke å være noe du gjør feil, det kan hende at hun rett og slett har lav selvtillit og er så redd for å bli såret at hun tenker det verste hele tiden. Det kan også være at du faktisk flørter litt med andre jenter uten at du selv ser på det som flørting. Det er umulig for meg å si, men det er verd å tenke over. Det er også viktig at dere snakker ordentlig ut om dette og finner ut hva den andre tenker. Finn ut hva dere kan gjøre for at det skal bli lettere for begge - kanskje vil det hjelpe om du forteller henne mer om hva du gjør når du ikke er sammen med henne, at du sender henne flere meldinger og ikke prøver å skjule noe for henne. Vær åpen med henne om hvem du snakker med og er sammen med slik at hun slipper å tenke det verste. 

Akkurat nå synes jeg det er viktig at du først og fremst snakker med henne. Finn ut hva som egentlig er problemet og om det er noe du kan gjøre for å gjøre det bedre. Hvis hun gir uttrykk for at hun trenger litt tid så bør du gi henne det. La henne få tenke og la henne få være litt i fred. Samtidig bør du fortsette å kjempe for henne og vise henne at du ikke har tenkt å bare la henne gå. Vis henne hvor viktig hun og dette forholdet er for deg. 

Jeg har lagt ved en artikkel om sjalusi og mistenksomhet i forhold. Du vil kanskje kjenne deg igjen i noe av det, så jeg anbefaler deg å lese den. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sjalusi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sjalusi