Hopp til hovedinnholdet

Er ulykkelig for at det ble slutt.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

hei Jeg vet ikke om dette er det rette stedet å spørre men krysser fingrene for det. Uansett.. jeg og eks-kjæresten min var sammen i 5 mnd. I denne perioden var jeg lykkelig og glad (har slitt med depresjon i en lang tid) men en dag i mars så følte jeg meg så trist og det endte med at jeg sa jeg ville ta selvmord. Hun ble knust og foreldrene hennes kjørte henne til legevakten for sjekk etter at jeg sa jeg ikke ville gjøre det allikevel. Etter dette så var forholdet vårt ikke som det en gang var. hun sa aldri at hun elsket meg og var likegyldig når vi snakket. Jeg sa flere ganger at jeg angret og sa unnskyld en million ganger men det var fortsatt det samme. Nå har vi slått opp og jeg er knust, jeg sliter nå med selvmordstanker og skader meg selv på grunn av dette. Jeg har spurt henne om det er en sjanse for at vi kan gå tilbake i et forhold men da sa hun at jeg vil bare skade henne ved å gjøre det. Jeg kommer ikke over henne, hun betød alt for meg. noen tips for å få henne tilbake?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det viktigste er nok at du får hjelp til å sortere og få det bedre selv først.  Ta kontakt med noen og få hjelp til å håndtere de vanskelige følelsene.  Du har det tøft nå, og ekstra tøft når det også ble slutt, men det er mulig å få orden på dette igjen.  Om jenta vil komme tilbake igjen, kan jeg jo spå noe om, men jeg er i alle fall sikker på at det å få hjelp nå, vil gjøre det lettere for deg i et forhold siden, så dette ikke skjer igjen.  Ta kontakt med fastlegen din, helsesøster på skolen eller på Helsestasjon for ungdom og be om litt hjelp nå.  Prat også med noen i familien eller en god venn, så du har noen du kan ringe når ting føles ekstra vanskelig.  Husk at de fleste syns det er godt å kunne støtte og hjelpe.  

Ha det godt og ta godt vare på deg selv.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse