Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg er en 15 år gammel gutt som er helt sinnsykt forelsket i ei jente som jeg har vært veldig god venn med i snart tre år. Hvordan kan jeg hinte henne om mine følelser?

 

Spørsmål
Hei! Jeg er en 15 år gammel gutt og er i en litt merkelig situasjon, men skal prøve å forklare den så godt som mulig!
Jeg er forelsket i en jente som jeg har vært veldig god venn med i snart tre år, men ikke før nå har jeg vært forelsket (er helt sinnsykt forelska!). Men jeg er ikke sikker på at hun liker meg som mer enn en venn eller at hun har forstått at jeg liker henne veldig godt.
Men problemet mitt er at jeg har aldri hatt en kjæreste! Så jeg vet ikke hvordan jeg skal få frem, eller få sagt hva jeg føler til henne. Er redd for å ødelegge hele vennskapet vårt! Hvordan kan jeg på en måte "hinte" til at jeg liker henne??! Vær så snill å svar på dette!! Blir gal
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg tror at hun på et vis kommer til å skjønne at du er blitt forelsket i henne fordi atferden din endrer seg når du er sammen med henne.

Forelskelse kan gi deg en svevende følelse, som om du går på skyer.
Alle sansene blir forsterket når den du er forelsket i er i nærheten; hans eller hennes berøring er elektrisk, øynene er mer intense og vedkommende lukter bedre enn andre.
Forelskelsen gir deg masse overskudd, mindre behov for søvn og gjør deg gladere og lettere til sinns.

Hvordan kan du vise henne at du er forelsket?
Det er viktig at du har blikkontakt med henne når dere er sammen. Smil ofte til henne og gi henne mye oppmerksomhet. Hold deg nær henne og se om hun også søker din nærhet. Du kan for eksempel invitere henne på kino eller bare gå en tur. Send hyggelige SMS. For å finne ut om hva hun føler for deg, kan du spørre hennes venninnner om hva hun synes om deg( hvis du har en god relasjon til dem). Eller spørre henne direkte! Vær åpen og ærlig. Husk på å være deg selv!

Hvis hun er forelsket i deg, vil du merke det ved at hun også forandrer atferd når dere er sammen. Kanskje pynter hun seg mer når dere er sammen, kanskje rødmer hun lettere og virker mer klønete når dere er sammen.

Du kan lese mye mer om tema forelskelse og flørting i vedlagte artikler. Du finner sikkert flere nyttige tips der.
Ønsker deg lykke til med kjærligheten og god sommer!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om klimaet?

Ved å montere dobbeltglass i huset kan man redusere energitapet gjennom vinduene med…