Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli mindre sjenert?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er forelsket i en gutt i parallellklassen. Det hele startet med at jeg merket at han likte meg, altså han så mye bort på meg og tøffet seg når jeg så på og sånn. Men nå vet jeg ikke om han liker meg lengre. Det virker egentlig sånn men jeg er ikke helt sikker. Men jeg har sagt til noen av de nærmeste venninnene mine at jeg liker han og de har sagt det til han, og for noen dager siden fikk jeg akkurat vite at vi skal begynne i samme klasse på ungdomsskolen. Det kommer til å bli veldig kleint og jeg har jo selvfølgelig lyst til å bli sammen med han men det er ganske vanskelig for jeg er så sjenert. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre eller hvordan jeg kan bli mindre sjenert?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Jeg anbefaler deg først og fremst å bli bedre kjent med han. Jo bedre du kjenner han jo lettere er det å være seg selv. Men, det kan ofte være litt skummelt. Jeg legger ved to artikler du burde lese!

Å være sjenert kan ofte være et tegn på litt dårlig selvtillit. Men, ta kontakt med andre, vær sosial, prøv å finn felles interesser, smil og le mye. Du kan f.eks. øve litt i løpet av sommerferien. Ta kontakt med naboer, hyttenaboer, tilfeldige ungdommer på stranda eller lignende. Spør om noen vil være med på kafe, kino eller på tur. By på deg selv, men husk å lytte. Dersom du gjør dette ofte vil du etterhvert bli tryggere på deg selv og pratingen vil gå automatisk!

Lykke til.

Mvh. Ungdomsredaksjonen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse