Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket, hva skal jeg gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter med svært dårlig selvbilde og selvtillit. Helt siden ungdomsskolen har jeg alltid følt meg null verdt, og at om jeg død så kom ingen til å bryr seg. Jeg ble alltid stemplet som den "rare" jenta i klassen, Og har aldri vært populær blant gutter. staren av 2 året på vgs (2013-2014) så ble jeg litt kjent med broren til ei jeg gikk i klasse med året før. Og siden da har vi holdt kontakt med jevnlig mellomrom, Han er utrolig søt, kjekk, snill, grei, hyggelig... helt ubeskrivelig perfekt! Og det skremme meg litt! Jeg vet ikke om han like meg, men jeg føle stadig at han hinte til det. Han skriver søte ting til meg på chat, og tar seg alltid tid til et ordentlig samtale med meg face 2 face. Og det virke sånn om han er interessert i meg liksom, hva jeg liker og ting jeg holder på med på fritiden. Jeg vil bare ikke misforstå og tror at han like meg pga. at han er snill mot meg og gir meg litt oppmerksomhet. Men hva gjør jeg om det er tilfellet? Han er alt for bra for meg!! Råd?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er aldri noen god følelse å ha dårlig selvtillit, så jeg har ikke vanskelig for å forstå at dette har vært tøft for deg. Jeg kjenner deg ikke, men er det en ting jeg er helt sikker på så er det at det er mange som hadde brydd seg om du hadde gått bort. De nærmeste vennene dine, familien din, og for ikke å glemme denne gutten. Jeg er helt sikker på at det er mange som setter pris på at du er til, og at du tilføyer hverdagen deres litt ekstra glede. Det er ikke sikkert at dette nødvendigvis hjelper på selvfølelsen din, men det er viktig å huske på at du faktisk ikke er alene. Bare ut i fra det du skriver til meg er det tydelig at du har noen som bryr seg om deg. Denne gutten som setter av tid til deg, og som tydelig gir deg sin oppmerksomhet. Tror du ikke han er glad for at du er til? Det tror jeg. 

Når det kommer til forelskelsen din har jeg selvfølgelig også noen tips til hvordan du skal håndtere det. Det er tydelig at du liker denne gutten godt, og jeg har ikke vanskelig for å forstå hvorfor. Jeg vil nok anbefale deg å flørte litt med han for å se hvordan han responderer på det. Flørter han tilbake kan dette være et tegn på at han liker deg. Flørter han ikke tilbake kan det bety at ikke har de samme følelsene for deg, men det kan også bety at han venter til et annet tidspunkt, eller at han ikke helt forto at du prøvde å flørte med han. Det kan ofte bli litt usikkert. Her på ung.no ligger det mange gode artikler om hvordan du skal håndtere en situasjon som denne. Jeg legger ved noen gode tips jeg tror du kan få bruk for. Ta gjerne en titt på disse, jeg er sikker på at du kommer til å få bruk de. 

Ellers er det viktig at du er deg selv, for det er din personlighet som har gjort at gutten har tatt kontakt med deg. Det er tydelig at han også liker deg, men om han har de samme følelsene for deg skal jeg ikke si så mye om, men det tror jeg du klarer å finne ut av ved hjelp av artiklene under. 

Masse lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse