Hopp til hovedinnholdet

Møtte en gutt online og han sier han at han ''elsker'' meg

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg møtte en gutt online for litt over 3 måneder siden. Vi ble gode venner og chattet i omtrent 2 måneder før vi bestemte oss for å ha en skypesamtale. Siden har vi snakket nesten hver dag, og for litt over 3 uker siden fortalte han meg at han "elsker" meg. For det første vet jeg ikke om han virkelig mener det, og jeg synes selv det er litt tidlig. Vi har aldri møttes og han bor 7000 km unna. Jeg tror selv at jeg liker ham, men samtidig er jeg så usikker og jeg vet ikke hva jeg bør svare hver gang han sier "i love you". Han forstår meg og sier at jeg ikke trenger å elske ham tilbake, men for litt siden spurte han meg om jeg ville bli kjæresten hans. Dette er et spørsmål hvor jeg virkelig ikke vet hva jeg bør svare. Det er ganske tidlig, vi har aldri møttes, han bor langt unna og jeg har ikke sagt til foreldrene mine at han føler det på denne måten. (de har bare snakket med han noen ganger) Jeg trenger virkelig hjelp for jeg har ikke peiling på hva jeg skal gjøre eller svare.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så koselig at du har møtt en gutt. Det som er utfordrende i deres forhold til hverandre er at dere møtte hverandre på nettet før dere fikk bli kjent med hverandre i virkeligheten. Dette kan være en fin måte å møte mennesker på, om man er sikker på at det er den man tror det er. Når du sier at du har snakket med han på skype og chattet med han antar jeg at du har fått dette bekreftet i første omgang. Det er fint!

Neste steg nå er jo å finne ut av hva du eventuelt føler for han. Per idag trenger du ikke vite det, du kan svare som du gjør. Du kan si at det er koselig å bli kjent med han, men at du vil vente å se. Han uttrykker at han har store følelser for deg, og ordet ''elske'' er som du selv sier veldig stort.

Man kan ha følelser på å være forelsket og være veldig opptatt av den personen, men å elske noen er veldig dypt. Jeg tror det kan være vanskelig å elske noen over nettet, men man kan trives med det man ser og bli glad i en person. Dette er store følelser i seg selv. Jeg anbefaler deg å ikke si ''jeg elsker deg'' tilbake hvis du ikke mener det. Det er heller bedre å være ærlig, og si at jeg har ikke møtt deg ennå, du bor langt unna og det er for tidlig for meg å si. Han har fått bekreftet at du liker han ved at du velger å bruke din tid med å snakke med han. Hvis du liker å snakke med foreldrene dine og lurer på noe, kan du jo snakke med dem om dette også. Som du sa så har de allerede møtt han på skype så da vet de hvem du snakker om og kan kanskje hjelpe deg litt?

Det at han vil møte deg får du selv ta i betrakning hva du vil gjøre. Dere bor langt unna hverandre, men kanskje dere kan møtes i en ferie eller noe? Hvis dere begge skal til samme sted? Eller kanskje dere har familie/venner/slekt i et område som er nærme der hvor du eller han bor? Så kan en av dere dra og bo hos de som dere kjenner først, og treffe hverandre på cafe eller gjøre en aktivitet sammen ute blandt andre mennesker. Det er viktig å ikke møte hverandre alene første gangen! Din egen sikkerhet er viktigst!  Da vet dere om det føles trygt og komfortabelt å treffe hverandre. Hvis begge føler seg trygge, kan dere kanskje sees mer. Da vet dere eventuelt hva dere føler for å gjøre med deres relasjon. Kanskje vil dere bare være venner, eller kanskje føler dere begge noe større en vennskap?

 Spørsmålet om å være kjæreste eller ikke kan du svare at du vil tenke litt på. Det er viktig å stille spørsmål til degselv og lytte til hva du føler er viktig for deg. Kan du være sammen med en person over internett og skype, eller er det viktig å ha det fysiske i et forhold også? Det er vanskelig å bygge ett forhold på nettet. Det er også visse ting som man gjør i et forhold; som å treffe hverandre, være intim (kysse, kose og klemme) på hverandre som dere ikke kan gjøre om dere blir sammen, og bor så langt unna. Hverdagslige ting som å spise middag hos hverandre eller gå på kino får dere heller ikke gjort. Noen har lang distanseforhold for en stund, men finner ofte ut at det er de ''fysiske'' tingene de savner i hverdagen også. Andre kan være fornøyde med å ha et langdistanse forhold. 

Jeg ville anbefale deg er å si at du vil bli bedre kjent med han først og se hva du føler da. Det er mulig å ha et avstandsforhold men det er vanskelig. Jeg må også si at det er godt foreldrene dine har snakket med han. Det er jo veldig koselig å ha noen som bryr seg om en og snakker med en. Jeg tror han liker deg, hvorvidt  hans følelser for deg gjelder er det bare han og du som kan vite. 

Vi har en del artikkler her på ung.no som handler om kjærlighet, forelskelse og forhold. Det er mange artikler som er spennende å lese. De som kan være ekstra aktuelle for deg er nok (klikk på de blå ordene): avstandsforhold artikkelen, hva man kan forvente seg av en kjæreste artikkelen, 20 tegn på at han liker deg artikkelen og også å ha kjæreste artikkelen. I disse forskjellige artikkelen finner du forskjellig informasjon om kjæreste/forelskelse/og forhold og dette kan jo være spennende å snakke om med gutten som du liker. Så vet du hva han tenker også når det gjelder disse temaene og kan tenke gjennom hva som passer for deg også.

Lykke til! 

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse