Hopp til hovedinnholdet

Hvordan komme over kjærlighetssorgen? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er utrolig forelsket i en som bor i Tyrkia. Jeg har kjent han over 2 år nå og liker han veldig godt. (Han er 16)Han har sakt til meg at han elsker meg over alt på jord, det samme har jeg sakt til han. Jeg er kjempe glad i han. Vi har MANGE fine minner sammen som jeg alderig kommer til å glemme. Men når jeg var i Tyrkia sist så sa en kompis av han at han var utro.. Vet ikke om dette er sant, men jeg spurte han og han sa at det ikke var sant og at han sa det fordi dem var uvenner. Når jeg kom hjem til Norge så sendte han meg melding på Tyrkisk at han hadde fått seg *en jævla tispe* direkte oversatt.. Jeg skøyte ingen ting? Så jeg spurte han hva som var galt men han gir meg ikke noe ordentlig svar.. Han sa at han ville gifte seg med meg og få barn og det var jo ikke måte på. Vel, skolen har starta og jeg er ikke akk så VELDIG sterk elev. Det er veldig viktig for meg at jeg gjør det bra på skolen, hva kan jeg gjøre for å komme over han? Og konsentrere meg? Han betyr ALT så det er

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

Kjærlighetssorg er ikke godt, men det går alltid over - før eller senere. Det beste tipset er å prøve å få tankene over på andre ting. I artikkelen "Kjærlighetssorg" her på ung.no finner du følgende tips:

Hvordan skal du komme deg videre??

 • Lytt til musikk som har følelsesmessig betydning for deg. 
 • Les en bok eller se filmer som får deg til å gråte. 
 • Si til deg selv: "Dette kommer jeg igjennom". Prøve å kjenne at dette er en sannhet. Husk at andre mennesker har opplevet dette før deg. Smerten går gradvis over.
 • Prøv å tenk positivt over de tingene du fortsatt har. Dette kan f.eks være venner, familie, kjæledyr, hobbyer osv.
 • Når du har en av de tunge dagene: Prøv å gi deg selv en belønning istedet for å straffe deg selv. 
 • Prioriter deg selv. Ta vare på deg selv og skjem deg bort. Kvitt deg med forpliktelser som gjør ting vanskelig for deg. 
 • Gråt når du trenger det - enten du er alene eller sammen med andre. Gråt er bra for sjelen.
 • Når du ser forelskede par og synes synd på deg selv, skal du heller bli sint. Gi utrykk for sinnet og si til deg selv hva du egentlig fortjener. Si til deg selv at du er mer verdt og at du fortjener å oppleve kjærlighet. Vit at alle mennesker fortjener dette.
 • Gjør noe du ikke har gjort før, slik at du kan oppleve deg selv på en ny måte. Dette kan f.eks. være å treffe nye mennesker. 
 • Gå ut på byen, dans, gjør noe morsomt. Man trenger ikke å være lei seg hele tiden. Å tilbringe tid med andre som har det gøy kan hjelpe på ditt humør. Dog kan det medføre at du føler mer vemod, noe som er helt i orden. 
 • Lytt til andre som har eller har hatt kjærlighetssorg. Når du identifiserer deg med andre vil du se at du ikke er alene, og ensomheten blir lettere å håndtere.
 • Gå turer i naturen, vær oppmerksom på omgivelsene og pust inn den friske luften.
 • Vær masse sammen med dine venner.


Lykke til! Det går over etterhvert, selv om det nok gjør vondt nå.

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse