Hopp til hovedinnholdet

Sammen med en gutt og får høre at jeg ikke kan stole på han

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år. Jeg er sammen med en gutt på samme alder. Vi har ikke kjent hverandre så lenge, eller vært smmaen. Men jeg får høre omtrent hver dag at jeg ikke kan stole på han, at han prøver seg på nye/eksen sin, og at han kysset venninnen min.. Han bor en time unna, men jeg har kontakt med mange der. Jeg har valgt å stole på han hittils, men jeg vet ikke om jeg kommer til å bli såret eller ikke, føler jeg er den eneste i forholdet som prøver.. Hva skal jeg gjøre? Jeg vil snakke med han i virkeligheten, men jeg aner ikke om jeg klarer å få frem alt, burde jeg prøve? Eller burde jeg avslutte..?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du henvender deg til oss. Dette hørtes ikke bra ut, og han er ingen god kjæreste for deg. Det at mange sier dette, behøver ikke å være sant, men rykter oppstår ofte av en grunn. Særlig når forskjellige mennesker har forskjellige historier om samme person. Jeg ville spurt megselv: Hvem stoler jeg mest på; han eller vennene mine? Hva tror jeg er sant og hva er falskt? Vil jeg være sammen med en som er utro?

Å være kjæreste med noen betyr at man skal oppføre hverandre ordentlig mot hverander samt å ha kjærlighet og respekt for den andre personen. Lojalitet (at man kan stole på hverandre og bare er sammen den ene personen) og ærlighet er veldig viktig for å kommunisere. Jeg ville snakket med han i virkeligheten og sagt at du ikke kan stole på han, og at du har hørt mye fra andre mennesker. Gi han en mulighet til å forklare seg. Husk at det kan være at han lyver fordi han ikke tør eller vil fortelle deg sannheten. Det at han kanskje holder på med flere, og at han kanskje vil bli sammen med eksen igjen, viser at han ikke føler seg kjæreste med bare deg. Det er dumt, for om man er sammen er det to mennesker som vil være sammen. Siden dere ikke har vært sammen så lenge gjør at dere begge er usikre på hverandre. Dermed er det ekstra viktig med kommunikasjon, og snakke sammen så begge vet hva den andre vil og tenker. 

Lytt til kroppen din, hva sier magefølelsen din på dette? Det er vondt å gå rundt og ikke vite hva som skjer, så snakk med han slik at du vet hva du skal gjøre. Jeg anbefaler deg å ikke være sammen med en som er utro, å kysse en annen jente når han er sammen med deg er ikke OK. Da får han heller være alene og tulle rundt, for du skal ta vare på degselv og hjertet ditt. Vi har noen artikler her hos oss som du kan lese. Jeg håper det løser seg og at du får snakket ut. Ikke vær redd for å snakke sammen, det er mye bedre å få det unnagjort enn å ikke vite og gå rundt å tenkte og være usikker. Her under svarte har jeg lagt opp tre artikkler som kan være fine for deg å lese. Spesielt den som gjelder utroskap. 

Lykke til! 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse