Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i både jente og gutt på samme tid, hva bør hun gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skjønner virkelig ingenting for tiden. Har vært ilag med verdens herligste gutt i nå 3 måneder og jeg er så forelska i han og avhengig av han, han motiverer meg og jeg har aldri hatt det så bra før jeg ble kjent med han. Men samtidig så er det ei jente som får meg alltid til å smile, hu er så perfekt på alle mulige måter og jeg merker godt at det kribler i magen når jeg snakker og tenker på henne. Og ja jeg er bifil om du ikke skjønte det. Jeg sier til meg selv hele tiden at nei nå kan jeg ikke holde på sånn her lenger men jeg klarer ikke slippe taket på henne og da begynner jeg å tenke på, hvem er det jeg faktisk er forelsket i, hvem av dem er det jeg kunne delt livet mitt med. Jeg er 18 år og trodde jeg skulle forstå dette her nå, men tydeligvis ikke. typen er jo helt nydelig, men faen det er denna jenta også. Jeg smiler og ler når jeg snakker med henne men når jeg snakker med han så.. Blir jeg tenkende på så mye negativt. vil bare dra avsted med henne.. What to do?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år

Det er ikke slik at man nødvendigvis forstår alt om seg selv, selv om man har blitt myndig! Og heldigvis for det tenker nå jeg, det ville jo vært litt trist om vi aldri skulle bevege oss, og oppdage nye sider ved oss selv, selv om vi ble voksne?

Det er jo noen ganger slik at man kan få sterke følelser for flere personer på samme tid. Selv om man ikke nødvendigvis kjenner forelskelsen helt likt, kan man oppleve at følelsene blir vekket i en, på en måte man ikke alltid forstår.

Jeg tenker jo at den eneste måten å finne ut av dette på, nettopp blir å utforske de ulike følelsene.

Kan det være slik for deg, at jenta du er betatt av, vekker følelser i deg du tidligere ikke har kjent på? Kan det være du tidligere har fulgt hodet og ikke hjerte ved valg av kjæreste? 

Det kan jo noen ganger oppleves litt uvant å ta imot følelsene for noen av samme kjønn, dette fordi det bryter normene rundt hva som oppfattes som "normalt" i samfunnet vårt.

Kan det være at du har skjult disse følelsene, og rettet forelskelsen mot noe som har vært "tryggere", nemlig en gutt?

Du skriver jo at du også har vært forelsket i denne gutten, kan det likevel være slik at det er noe du savner i deres forhold, siden du har så lyst  til å stikke avgårde med jenta? Du skriver at du har blitt avhengig av han, kan det være det er denne faktoren som forsterker følelsene for han?

Dette var bare noen spørsmål du kan spørre deg selv. Det er jo bare du som kan finne ut av svaret på hva dette egentlig handler om for deg.

Jeg vi anbefale deg å ta kontakt med noen du kan stole på og dele dette med. Helsesøster kan være en fin person å prate med, dersom du trenger å få luftet de tankene du har med noen.

Du kan også ta kontakt med Ungdomstelefonen eller YouChat for flere innspill. Legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Ingun 

 

Helsesøster
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse