Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om han orker å være sammen med kjæresten lenger

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nå vert ilag med kjæresten min i 6mnd. (Litt info: Hun er 14år, og vi har et avstandsforhold der vi får sett hverandre 0-3 ganger i uka, hun sliter med selvtillit og depresjon) Men det som har kommet opp i tankene mine i det siste er om jeg gidder dette lenger. Jeg er skikkelig forelsket i hun, men det blir ofte konflikter. Det kan komme av den minste ting, som om hvorfor jeg heller va hos en kompis enn å skypet med hun. Jeg har brukt mange hundre timer på skype og har vert der en del for hun. Så hun har litt temperament og kan bli veldig lei seg om jeg sier en ting feil osv. Tror dere dette er ett forhold jeg bør satse på? Og kommer hun til å endre seg? Kan det være at hun tar livet sitt om jeg går fra henne? (Hun har sagt at hun skal ta livet sitt flere ganger, å jeg er jo utrolig glad i hun, men dette er UTROLIG slitsomt og dersom jeg rakker ned på å snakke med hun osv, så sier hun "Liker du meg ikke lenger?" OgDetKanKommeTilÅBliEnKrangelMedGriningPgaDette

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hmm.. Jeg skjønner at du synes det er vanskelig å vite hva du skal gjøre. Det er ikke så lett å vite hva jeg bør råde deg til å gjøre heller, men jeg tenker at det viktigeste for meg å fortelle deg, er at du ikke skal være sammen med denne jenta bare i frykt for at hun skal ta livet sitt!! Det er ikke noe godt utgangspunkt for et forhold!! Det er ikke et forhold å satse på! Og du kan være sikker på at hun ikke kommer til å forandre seg dersom hun til enhver tid får viljen sin. Det hun isteden kan trenge er hjelp til å bli litt sikrere på seg selv...

Har hun sagt noen gang at hun tenker å ta livet sitt? Dersom hun snakker om det, så tenker jeg at det kan være lurt å få henne til å snakke med noen om hvordan hun har det. Uansett kan det være godt for henne å snakke med noen om at hun har så dårlig selvtillit og er så deprimert. Dersom hun ikke allerede snakker med noen, så kan det være en ide for deg å ta henne med til helsesøster på skolen hennes, eller på helsestasjon for ungdom. Helsesøster kan hjelpe!

Videre tenker jeg at det kan være fornuftig at du snakker med henne en gang hun er i godt humør. Forklar henne hvordan du opplever det å være sammen med henne når hun er sånn. Det er selvfølgelig ingen god ide å gjøre det på en bebreidende måte, men fortell henne på en ordentlig måte hva du opplever som vanskelig. Uten at du skal ta på deg noen skyld kan det ofte være lurt å snakke ut ifra hvordan du opplever ting framfor å påstå at hun er... Altså: "Jeg synes det er vanskelig når..." heller enn "Du er så vanskelig når..." Skjønner du hva jeg mener? Det kan også være en god ide å skrive et brev til henne der du forteller hvordan du opplever forholdet deres. Der er det også fint å skrive at du er forelsket i henne, og gjerne også hvilke kvaliteter hun har som du setter pris på. Da er det lettere å lese et brev der du også skriver om det du opplever som vanskelig. Også her er det lurt å gjøre det uten å bebreide henne, men heller være saklig og holde deg til fakta.

Jeg skjønner at du kanskje gruer deg til det som står foran deg. Men det er lurt å ta mot til seg og snakke med henne om det, heller enn å la ting skure og gå. Da kan det hende du ender opp med at dere blir sure på hverandre og begynner å mislike hverandre.

Jeg ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse