Hopp til hovedinnholdet

Det er en gutt i klassen som liker meg

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg tror en gutt i klassen min liker meg. Er nærmest 100% sikker og han er sikkert en hyggelig fyr, men han er litt sjenert i forhold til jenter, TROR jeg for han er alltid veldig seriøs når han snakker til meg og tar ikke mye initiativ. I tillegg har han (gjengen hans) nå begynt å plage nærmest mobbe venninnen liksom nettopp sluttet på sin gamle skole pga. mobbing. Jeg tror ikke det er han som ligger bak (usikker), men han er med på det. Tror ikke han vet at vi er venninner, men det er jo ikke greit! I tillegg har jeg andre venner som synes han er en totalt drittsekk og hater han... Hva skal jeg gjøre? Lurer på i forhold til venninnen min, vennene som ikke liker han (og som får et dårlig inntrykk i forhold til "mobbingen") og hvordan jeg kan bli bedre kjent med han etc? Hilsen en med utrolig blandede følelser!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Jeg kan forstå at dette er en komplisert situasjon. Uansett om han liker deg eller ikke så er det viktig at du tar tak i det som skjer mot venninnen din først. Få noen til å hjelpe dere med å stoppe dette. Hva med å snakke med en lærer eller helsesøster på skolen om dette? Mobbing er en stor belastning for den som blir mobbet og de rundt, desto viktigere er det at dette gjøres noe med.

Som du selv sier, han er sikkert han hyggelig fyr og alt det, men den oppførselen han støtter er ikke hyggelig. Hva med å snakke med han? Fortelle om situasjonen med venninnen din først, og be han hjelpe deg i å være med på å stoppe dette? Hva han gjør utifra denne handlingen kan også si mye om han som person og hvordan han velger å være. Desto større grunn er det til å bli bedre kjent med han senere. Hvis du er interessert tilbake så kan du ta initiativ tl å snakke med han, smile og vise interesse når han snakker om sine ting og hva han er interessert i. 

Du nevner også at det er en del som ikke liker han. Her er det muligheter til å stille seg selv et par sørsmål; hvorfor liker de han ikke? Hva er hans positive og negative sider? Hvordan ville du ha det hvis dere ble mer kjent? Hvordan ville dette ha en virkning på deres relasjon?
Stiller mange spørsmål her, men det er også en del ting å tenke over når du nevner de ulike tingene der ovenfor. Legger ved et par artikler til deg. Lykke til! 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse