Hopp til hovedinnholdet

Forhold til en som er mye eldre enn meg

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg hadde nettopp arbeidsuke på operaen. Det var en spesiell jeg ble kjent med. Han sang i operakoret og han var danser. Han så ganske ung ut, tippa han var rundt 17 år... Han var 27. Han trodde jeg var 19. Før vi fant ut hvor gamle hverandre var. Sa han at han fant meg tiltrekkende. Og jeg gjorde det samme med han. På operaballet bydde han meg opp til dans. Og farmor hadde sagt at jeg måtte være hjemme til 12. Vi danset lenge, og da klokken ble kvart over tolv. Sa han at han ikke ville jeg skulle gå hjem alene så han fulgte meg. Nå er det to dager siden operaballet, vi har snakket mye på sosiale media. Han har sagt til meg at ingenting forandret seg etter han fant ut hvor gammel jeg er. Han sier også at han kunne tenke seg til å ligge med meg(la selv litt opp til det temaet), men han vill ikke gjøre noe jeg ikke er med på. Jeg ser ikke på dette som pedofili siden han sa han var tiltrukket av meg før han viste hvor gammel jeg var. Hvor risky kan et forhold med han være?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Den seksuelle lavalder i Norge er 16 år. Etter straffeloven § 196 kan den som har sex med barn under 16 år straffes med fengsel. Når aldersforskjellen er så stor som i deres tilfelle, vil han kunne få streng straff dersom dere innleder et seksuelt forhold.

Jeg skjønner godt at du synes det er spennende at en som er såpass mye eldre enn deg er interessert i deg. Jeg vil likevel ikke anbefale deg å gå noe videre med forholdet. Det er ikke normalt for menn på 27 år å innlede forhold til jenter på din alder. Jeg håper du kan se på det som en morsom flørt, og la det være med det.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

- Har sex med noen som er under 16 år

Par som ligger i senga (colourbox.com)

Jeg er 19 og kjæresten min er 15. Kan jeg få straff for å ha samleie med henne? Selv om vi begge gjør det frivillig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse