Hopp til hovedinnholdet

Jeg kan ikke snakke med kjæresten min.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg og kjæresten har vært sammen i litt over 1 år nå, men det går ikke an å snakke med han! Hver gang jeg prøver å ta opp noe så får jeg som oftest ikke ord som svar engang, enten får jeg sukking eller så begynner han å gråte og si unnskyld for alt han gjør feil. Han gråter VELDIG ofte og det sliter meg helt ut, for som oftest er det helt uten grunn også.. Og vi gjør nesten aldri ting sammen lengre! Jeg prøver å foreslå ting vi kan finne på, men svaret er som oftest "vet ikke helt" eller "vil slappe av.." og det blir så kjedelig etter hvert. Jeg er ikke en person som klarer å ligge i sengen og se på film hele dagen HVER DAG. Men jeg elsker han jo, og jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 16 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår at du har det vanskelig nå. Det å føle at man ikke kan snakke med den man er sammen med er problematisk. 
På bakgrunn av det du forteller tenker jeg at kjæresten din sliter. Det er ikke mulig å stille noen diagnose her. Imidlertid kan noe av det du forteller om her være tegn på, eksempelvis, depresjon eller dårlig selvtillit. Jeg vil anbefale deg at du prøver å snakke med kjæresten din, og du prøver å få han til å snakke med noen om hvordan han har det. Helsesøster kan være en han kan snakke med.

Det at forholdet deres lider under det at kjæresten din sliter må han prøve å ta inn over seg hvis forholdet deres skal vare.

Hvis ikke du klarer å få ham til å forstå at adferden hans er problematisk, og at han må gjøre en endring for at du, han og forholdet deres skal få det bedre, bør du snakke med foreldrene hans, eller helsesøster.

Kjæresten din er heldig som har deg!

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse