Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg fortelle hva jeg føler og risikere å miste henne som venn?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Er en gutt på 16år som har ligt en jente over et år nå. Startet i samme klasse for over et halvt år siden og har sagte men sikkert blitt gode venner. Hun byttet klasse ved jul med tanke på konflikter med noen jenter i klassen. Jeg er en innadvendt person mens hun er utadvendt, hun er ute på fest mens jeg holder meg hjemme. Begge driver med samme idrett og liker de samme tingene. Vil nok si hun er min nærmeste venn med tanke på alle tanker vi har delt med hverandre. Hvis det er noe hun sliter med så er det meg hun går til for å snakke med. Har hjulpet hun gjennom en vanskelig persiode. Vi snakker ofte sammen på nettet og sitter sammen i de timene vi kan. Ønsker så gjerne at hun skal ha det bra, fra før av er jeg en ganske snill gutt. Så jeg klarer ikke å gjøre noe slemt med hun, så føler at hun kjeder seg når vi er sammen. Føler at jeg er redd for å gjøre eller si noe galt. Burde jeg fortelle henne hva jeg føler for hun og risikere å miste min beste venn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Jeg synes i hvert fall du skal snakke med henne om at du opplever at hun kjeder seg når dere er sammen, og at du er redd for å gjøre eller si noe galt. Dette må jo åpenbart være nokså slitsomt for deg - det er jo ikke sånn man skal føle det med gode venner. Så ta en prat med henne om dette, og få greie på hvordan hun opplever situasjonen.

Når det gjelder dette med å fortelle henne om følelsene dine, kan du jo alltids prøve å flørte med henne og vise interesse, uten å fortelle henne det direkte. Ut ifra reaksjonen hennes vil du kanskje kunne bli litt klokere på hva hun føler for deg. Jeg legger ved et par artikler nedenfor som forhåpentligvis kan være til hjelp. Hvis du imidlertid ikke får noe inntrykk av om hun liker deg på samme måte eller ikke, tror jeg du selv er nødt til å vurdere om du skal fortelle henne om følelsene dine eller ikke. Som du sier, kan det jo være at du risikerer å miste henne som venn. På den annen side er det fullt mulig at hun reagerer på en veldig fin måte - og kanskje til og med er interessert i deg også. Du blir nødt til å reflektere litt over om du er villig til å gå rundt med disse følelsene inni deg, "late som ingenting" og være sikker på at du får beholde henne som venn, eller om du vil ta sjansen og satse.

Lykke til! Jeg håper svaret var til hjelp.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse