Hopp til hovedinnholdet

Hun lurer på om hun skal ha sex med kjæresten

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og kjæresten min har vert sammen over 3 mnd nå og vi har på en måte begynte å snakke om sex, han har hatt det 2 ganger før og jeg har aldri. Jeg vet at han egentlig ikke bryr seg så mye om sånt, han sier at han ikke trenger å ha sex med meg for å visa at han er glad i meg. Men jeg har på ein måte lyst men også ikke. Jeg er redd for å visa meg og er redd for han ikke like selve meg. Jeg også litt redd for å begynne på p-piller. Det som og er probleme er foreldrene mine. Jeg pleie egentlig å si alt til mamma. Jeg tror hun hadde begynt å lure hvis jeg plutselig måtte begynne på p-piller, for jeg har ikke smerte en gong når jeg har mensen. Jeg tror ikke jeg hadde klart å holdt det hemmelig for henne. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg føle meg klar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.
Så fint at du har fått deg en kjæreste som du har det så bra med, og er så komfortabel med at dere kan snakke om sex. Jeg synes også at det er godt å høre at han sier at det ikke er så viktig for han å ha sex med deg enda.

I og med du ikke har hatt sex før, er det ikke så rart at du grugleder deg litt til å ha sex, og kanskje også føler at du "må" ha sex med han, selvom han sier at det ikke er så viktig. Men, kanskje du skal tro på det han sier?! Du "må" ALDRI ha sex med noen. Han har bare hatt sex to ganger selv, og er med andre ord ikke kjempe erfaren selv. Han er sikkert også redd for at han skal gjøre noe "feil", eller at ikke du skal like han. 

En god og lur ting kan kanskje være å begynne å ha sex på andre måter enn samleie? Sex og samliv som kjærester kan og bør være så mye mer enn å ha samleie og få orgasme. Det er en måte dere kan bli godt kjent med hverandre, og forsåvidt også dere selv, og bygge et enda sterkere bånd dere i mellom. Det er lurt å bli godt kjent med egen kropp slik at du kan rettlede kjæresten din når den tid kommer. Ta de  tiden dere trenger! Det er ingenting som haster! Du kommer til å ha sex i mange, mange år fremover, og forhåpentligvis er du også kjæreste med han du er sammen med i lang tid. Det er viktigere at dere begge skal føle dere trygge enn at dere skal haste dere gjennom et samleie. Sannsynligvis blir det ikke kjempebra første gang, men det kan bli bra! 

Jeg legger ved noen artikler her også som kan være til hjelp. Og viktigst av alt, fortsett å snakke med kjæresten din!!!

Når det gjelder det å begynne med p-piller, så tenker jeg at det er best at du tar deg en tur til helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Hun kan svare på alle spørsmål, og veilede deg underveis. Hun kan også skrive ut resept til deg. 

Jeg ønsker deg lykke til!!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

- Jeg vet ikke om jeg vil ha sex eller ikke?

Par som ligger i senga (colourbox.com)

Jeg vet ikke om jeg er klar for å ha sex. Jeg har litt lyst på det og føler jeg må siden "alle andre" har det, men samtidig er jeg veldig usikker på om jeg er klar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse