Hopp til hovedinnholdet

Drømmer om at kjæresten er utro

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nettopp blitt sammen med en strålendes og snill gutt. Men selvfølgelig ligger det noe bak det. Titt og ofte har jeg merkelige drømmer om at han er utro mot meg, og det blir jeg utrolig urolig av. (Det skremmer meg på en måte i og med at jeg har vert i et slikt forhold fra før av, hvor min eks hadde sex med flere bak ryggen min.) I natt hadde jeg den merkeligste drømmen, der mitt søskenbarn på 15 år kom bort til meg og sa at hun hadde både hatt sex og oral sex med kjæresten min på 21 år. Når jeg åpner meg og forteller om disse drømmene svarer han med at han blir bekymret og sier at det er vondt at jeg har slike tanker i underbevistheten om han. Jeg lurer bare på om det er normalt å ha sånne drømmer, og på hvorfor jeg drømmer slikt. Jeg har aldri vært en sjalu type, men kjenner det brygger på. Mvh meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er normalt å kunne være bekymret for slike ting, og jeg tror dette hovedsakelig skyldes at du har vært utsatt for utroskap før og at du er redd for at det skal skje igjen. Det er vanskeligere å stole på noen når man har opplevd noe sånt før, uansett hvor mye man ønsker å stole på kjæresten. Det er jo også slik at det man tenker mye på og bekymrer seg for på dagen har lett for å ta deg igjen på natten. Man drømmer ofte om ting man stresser over og som ligger i baktankene. 

Jeg synes det er veldig bra at kjæresten din forstår deg og bekymrer seg for deg. Jeg tror samtidig at dersom dette er noe som kommer opp ofte, så kommer han til å tenke at du ikke stoler på han og han kommer til å føle seg såret. Dette er jo noe som ligger utenfor hans kontroll, noe han ikke kan gjøre noe med annet enn å være tro mot deg, og det er tungt å høre at noen har tanker om deg som du ikke kan gjøre noe med. Du skal snakke med kjæresten din om dette når du trenger det, men pass på at du ikke klandrer han for det. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold