Hopp til hovedinnholdet

Vil dette gå over? Hva skal jeg gjøre? 

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og kjæresten min har vært sammen i sju måneder nå, men jeg sliter veldig med humørsvingninger etter en tidligere hendelse. Jeg var og er veldig høyt forelsket i henne, og alt gikk på rette veien mellom oss, helt til en dag hun dro ut på fest for å drikke. På dette stadiet var vi "så godt som sammen", men ikke noe offisiellt. Hun lovte meg å ikke nærme seg noen andre gutter, og jeg stolte på henne. Senere på kvelden får jeg en telefon fra venninen hennes.. Hun har hatt sex med en annen gutt og ligger å gråter for det hun har gjort. Venninen forteller meg at hun roper etter meg og at jeg må komme snarest. Jeg tar første buss, og vi får snakket om følelsene ovenfor hverandre den kvelden. Det er ikke før neste dag at jeg innser hvor mye det hun gjorde påvirket meg. Siden vi ikke var offisiellt sammen vil jeg ikke anse dette som utroskap, men det gjorde fortsatt vondt siden jeg hadde så høye følelser for henne.Jeg sliter enda etter dette. Hva skal jeg gjøre? Vil dette gå over?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg kan ikke love deg at det kommer til å gå over. Du har jo mistet litt av tilliten til henne, og det gjør nok at du kommer til å slite med å stole på henne og bekymre deg for hva hun gjør når du ikke er der. Det kan gå over om dere klarer å bygge opp den tilliten igjen, men det kan være vanskelig. Du må bestemme deg for om du tror at du klarer å stole på henne igjen. Og så må du huske på at når du nå har valgt å tilgi henne og fortsette som kjærester, så må du også legge dette bak deg. Du kan ikke bruke det mot henne lengre - det vil bare ødelegge enda mer. Det gjør det ekstra vanskelig.

Jeg tror at hvis du ikke klarer å stole på henne igjen så er nok det beste å gjøre det slutt. Et forhold må være bygd på tillit, og om du ikke klarer å legge det bak deg må hun slite med dårlig samvittighet så lenge dere er sammen. Det kommer til å slite på både deg og henne. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sjalusi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sjalusi