Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker ei jente, men hun svarer meg ikke. 

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hjeelp... er i en liten lei situasjon. Har ei jente som jeg liker veldig godt... 2 år yngre enn meg. Vi har kun bare snakket over meldinger og vi har kommet veldig godt overens. Av og til har jeg lurt på om hun også kan være interessert.. De gangene jeg har møtt henne så har hun vært så "rar". Jeg kan beskrive noen: - mange ganger har hun trukket til seg blikket når jeg så på henne - en annen gang så hun brått ned da vi gikk forbi hverandre - virker veldig serriøs i mitt nærvær En gang snudde hun seg og lata som hun ble opptatt med noe, da jeg skulle gå forbi henne. Sist gang jeg så henne var på 17.Mai... Hun sto å snakket med ei venninne. Da jeg kom i nærheten la jeg merke til at hun snudde seg å så mot meg flere ganger. Jeg har forsøkt å få kontakt med henne den siste tiden, men hun har ikke svart meg.. Hva skal jeg gjøre..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår veldig godt at du synes denne situasjonen er vanskelig. Å være forelsket gjør så den personen du er forelsket i, ofte blir det eneste du tenker på. Midt oppi alt dette er det viktig å sette seg inn i den andre personens situasjon, selv om det er utrolig vanskelig. Det er viktig å se an hvordan personen reagerer på ulike signaler man sender ut. Jeg tror at det i din situasjon handler om å gi jenta tid, ikke mase og vise at du er villig til å vente på henne. Ved å gjøre disse tingene får du hun til å føle seg komfortabel, og det er et pluss. I denne perioden, denne ventetiden, er det vanskelig å være tålmodig. Men man må nesten bare bite tennene sammen og være det. Snakk om ting hun liker når dere snakker, ikke send meldinger hele tiden og eventuelt hint litt om hva du føler. Hinting er en god måte å se om personen enten trekker seg unna eller hinter med. På denne måten slipper du å åpne deg selv helt opp, for så å eventuelt bli såret og sette dere begge i en vanskelig situasjon. Du finner også ut om hun faktisk liker deg, så dette er en god måte å gjøre det på..selv om det kan ta lang tid. Men, jeg tror det er viktig å tenke at det er verdt det og ikke gi opp. Videre er det jo slik at man aldri vet hva som vil skje når det er snakk om følelser, man kan ikke kontrollere de - selv om man kanskje skulle ønske det. Om hun ikke har gjensidige følelser er det viktig å gi seg selv tid, tenke at livet går videre og være rundt mennesker som venner og familie. Tenk da på det som en erfaring. Men ikke ta sorgene på forskudd, hint til jenta og se hva som skjer. Gi henne tid og du vil kanskje tjene på det.

Tegnene hun sender ut kan være vanskelig å tolke, men jeg tror det kan være et tips å prate med henne. Det er ikke sikkert du får så mye ut av hintingen som du kanskje skulle håpe, og da er det ofte lurt å bare prate med henne om det. Fortell hva du føler, og gi henne tid til å fortelle hva hun føler. 

Jeg legger ved noen artikler du kan se på. 

Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse