Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en gutt, men jeg er redd vi aldri kommer til å bli sammen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg føler meg håpløst forelsket i en gutt. Han er den eneste som er på hjernen min nå for dagene. Dette har pågått i et år. I det siste har jeg skjønt at vi to kommer aldri til p bli sammen. Vi begge liker hverandre men begge to er for feige til uttrykke det vi mener. Så fort jeg kommer hjem er han på hjernen min, jeg tenker på han og smiler for meg selv. Men det skjer jo aldri noe mellom oss så i det siste har jeg følt et svært tom rom. Jeg har hatt vondt inni meg på en måte mens jeg tenker på han. Det henner ofte at jeg har lyst til å bare gråte og aldri slutte. Har dere noen tips for at denne følelsen slal gå over?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår veldig godt at du synes denne situasjonen er vanskelig. Å være forelsket gjør så den personen du er forelsket i, ofte blir det eneste du tenker på. Midt oppi alt dette er det viktig å sette seg inn i den andre personens situasjon, selv om det er utrolig vanskelig. Det er viktig å se an hvordan personen reagerer på ulike signaler man sender ut.

 

Om du vet at han liker deg også syntes jeg jo du kan vurdere å gi det en sjanse. Det er et ordtak som sier at "hvis du ikke prøver, vil du heller aldri få vite", og tenk om gutten tenker like mye på deg som du tenker på han? Du må satse for å vinne, så hvis du tror dette kan bli noe; følg magefølelsen og kontakt han. Jeg vet det kan være veldig vanskelig å skulle starte en samtale med en du ikke kjenner så godt, men vi lever i 2015 og har stor tilgang på sosiale medier. Du kan kontakte han der og se om samtalen deres "flyter fint". Du kan jo gjerne begynne med en forklaring av din situasjon, der du legger til komplimenter (positive ting) om denne gutten. På den måten vil han kanskje bli glad og få lyst til å snakke videre. Det verste som kan skje er at det ikke funker. Jeg tror du vil vinne mer på å kontakte han, det er flere positive ting: Du kan få et nytt forhold (enten som venn eller kjæreste), du kan sitte igjen med erfaringer og du gir deg selv en liten utfordring! Det er ofte de små tingene som fører til de store. 

Om det fortsatt ikke ser ut til å bli noe mellom dere tror jeg det er viktig at du prøver å komme deg over han. Jeg skjønner at det kan virke utrolig vanskelig, men det vil garantert komme andre gutter bare du gir deg selv litt tid. Se på artikkelen jeg legger ved. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse