Hopp til hovedinnholdet

Sjalusi 

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei! 2 spørsmål: 1) Eg har en kjæreste og vi har snart vert sammen i 1 år.. men nå har han begynt å snakke med ei aen jente, og behandle hu anderledes enn meg.. asså han sende hjerter til hun, skriver at han er glad i hun osv. Det plager meg :/ men hvis eg seier i fra blir han sur og seie at eg e en grine unge ! 2) Når eg og typen min har oss, begynne eg alltid å blø og det gjør sånn at begge ikke blir så lysten.. + eg hater å blø ! :( Hva kan ver grunnen til det ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål,

1) Det er forståelig at du syntes dette er en frustrerende situasjon. Det er ikke gøy å være usikker på kjæresten sin. Jeg anbefaler deg å snakke med han om situasjonen selv om han blir sur. Fortell at du syntes det er rart at han skal snakke med henne og sende hjerter når han er med deg. Selv om det kan være vanskelig, hjelper det ofte å snakke om ting. Vær ærlige og hør på hverandre.

2) Hvis du blør når du har sex, bør du prate med lege eller helsesøster om det.  Du kan gå til Helsestasjon for ungdom eller til fastlegen din.  Du bør få tatt test for kjønnssykdommer og finne ut av hva som er årsaken. 

Mvh. ungdomsredaksjonen og helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse