Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli mindre avhengig av kjæresten?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er sammen med en gutt som er så og si verdens beste kjæreste og det er nesten ingenting jeg hadde forandret med forholdet vårt. Han er forelsket i meg og jeg i han. Det tviler jeg ikke på. Vi er med hverandre ganske ofte etter skolen, altså fritiden.. I barndommen har ikke jeg hatt veldig mye nærhet fra moren min. nå som jeg er eldre føler jeg at jeg fortsatt mangler den nærheten.. Jeg føler meg alene og det eneste jeg vil er å være med kjæresten og klenge HELE TIDEN. Han har ikke noe imot det men jeg føler meg helt avhengig av å ha han i nærheten. Jeg vet dette er teit men hvis jeg og han hadde slått opp vet jeg ikke om jeg kunne klart å føle meg alene. Det hadde garantert forandret meg helt.. Spørsmålet mitt er hvordan kan jeg bli mer uavhengig av han eller noe sånt? Jeg føler at jeg på en måte at jeg har gitt all gleden min til han og at hvis han drar gjør all gleden min det og ...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er kjempebra at du har det så fint sammen med kjæresten din og at du får den nærheten fra han.

Det er likevel ikke bra å være så avhengig av kjæresten. Det er på tide at du prøver å gjøre noe gøy for deg selv. Selv om man er kjærester og har det veldig fint når man er sammen, så er det viktig å kunne ha noe eget også. Det er både for å kunne kjenne på den følelsen av at man også er selvstendig, men også for å kunne vite at man har det bra med seg selv uten kjæresten. Kjæresten din trenger nok også å være litt sammen med sine venner eller alene, eller kanskje han har en fritidsaktivitet han ønsker å holde på med. Dere synes kanskje det er greit å være så mye sammen nå, men etter hvert kan det være at det blir litt slitsomt. Man trenger å ha noe for seg selv også, og man risikerer jo å miste vennene sine om man aldri tar seg tid til dem.

Prøv å finne noe eget du kan gjøre på fritiden. Prøv å ta litt tak i livet ditt slik at du vet at du har det bra også når du ikke er sammen med han. Det er ikke fordi du skal gjøre deg klar for at det kanskje blir slutt, men for at det er veldig viktig å være fornøyd med sitt eget liv selv om man er fornøyd med livet sammen med kjæresten. Vær mer sammen med venner og kanskje se om du finner en fritidsaktivitet du kanskje kunne ha begynt med.

I tillegg synes jeg du skal vurdere å snakke med moren din om disse følelsene du har. Snakk med henne om hvordan du har opplevd barndommen din - kanskje er det ikke for sent å få et nærere forhold til henne?

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold