Hopp til hovedinnholdet

Ble avvist av ei jente jeg fremdeles er forelsket i. Hun har nesten fått seg kjæreste.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

For en god stunn siden ble jeg avvist av ei jente. jeg fik selvfølgelig kjærlighetssorg i en lang periode. Etter en stund ble vi helt greie venner. Nå har vi nettopp kommet hjem fra klasse tur der vi har vært mye sammen, men bare som venner. Her fikk jeg vite at hun har "nesten" fått seg kjæreste. Selvølgelig blie jeg ikke akkurat glad for dette, jeg er jo selvølgelig fremdeles forelskett. Nå har vi 3 dager igjen på skolen. Og etter dette kommer vi mest sannsynelig aldri til å se/snakke med hværandre igjen. For det som er problemet er at jeg ikke vil gjøre noe annet en å være sammen med henne! Hva gjør jeg? Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Jeg skjønner veldig godt at det eneste du ønsker er å bli sammen med henne igjen, men dessverre tror jeg ikke det finnes noen muligheter for dette akkurat nå. Hvis det er slik at hun er i ferd med å bli sammen med en annen, tyder jo dette på at det er denne andre hun har følelser for akkurat nå, og derfor må du rett og slett prøve å akseptere at det ikke kan bli noe mellom dere. Det er selvsagt ikke svaret du ønsker å få, og det er dessuten mye lettere sagt enn gjort, men du er likevel nødt til å forsøke så godt du kan, uansett hvor brutalt det enn virker. Jo oftere du forteller deg selv at dere ikke kan bli sammen, og jo mer du prøver å innse realiteten i dette, desto lettere vil det etter hvert bli å komme seg over henne.

Når dere slutter på skolen, tror jeg du gjør best i å ikke ta kontakt med det første. Det kommer sikkert til å være fristende å sende en melding eller lignende, men hvis du tvinger deg selv til å la være, kommer ting til å bli mye lettere med tiden. For når du ikke trenger å forholde deg til henne, vil følelsene også mest sannsynlig forsvinne.

Ellers vil jeg råde deg til å tenke på om det er noen andre du synes er interessante på en eller annen måte, og som du kanskje til og med kunne utviklet følelser for. Det er muligens vanskelig å se for seg dette akkurat nå, ettersom det er denne ene jenta du vil ha, men hvis du forsøker å utvide horisonten litt, og retter oppmerksomheten over på noen andre, vil det også bli lettere å gi slipp på følelsene.

Dette kommer til å ordne seg. Det tar kanskje tid, men før eller siden vil disse følelsene forsvinne. Masse lykke til.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse