Hopp til hovedinnholdet
 

Spørsmål
Hei. Jeg er en gutt på 16 år og jeg trene masse . jeg har en kjærste som er 15 år vi har vært sammen i 3 måne eller noe eg har vært sammen med mangen og har hatt sex men mangen men eg har aldri elsket en jenter sån som hun eg er sammen med og jeg vet at hun elsker meg og . men jeg stresse med sjalusi jeg blir nesten gal med det , vi går på samme skole og når hun ser på en gutt på skole så klikker jeg i hele dagen og når hun lekeslos med en gutt så snakker jeg ikke med hun for eg klikker veldig mye og blir sur;( eg vil ikke være sån som dette her men eg klare seriøst ikke å styre over meg når hun ser på en gutt eller leke med en gutt da KLIKKER det for meg, en annen spørsmål , jeg vil forandre meg litt med kjærsten min jeg vil gjøre sån at hun må merke at jeg har forandret meg for hun gidder ikke å gå ut med meg eller være emd meg TROR JEG eller hun sier altid hun vil være med meg men da må jeg trene , og vi har hatt lite sex altid når vi ligger på sengen og kline må jeg altid begyyne å fingere hun eller ta av klærne av hu og det syns jeg flau hvis eg altid må gjøre det og hun ikke gjøre noe med meg hvis du skjønner , eg vil vise hun at jeg ikke er sammen med henne pga sex og sånt eg er sammen med hun fordi jeg elsker hun og hvis hun ikke vil ha sex med meg så må jeg respektere det for det er hun som bestemme over kroppen sin og ikke jeg , men eg tror hun legge seg med meg bare fordi hun tror eg slå opp hvis jeg ikke legge meg med hun SKjønner du ;) . Takk hvis du svare meg og ikke skrive at eg må kontakte andre eller ringe rådkors eller noe eg vil ha svar;) Takk ;D
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det høres ut som om kjæresten betyr veldig mye for deg. Faktisk sier du at du har aldri før kjent så sterke følelser for en annen jente som nå. Det kan være både deilig og skummelt på samme tid. Når man har en så sterk forelskelse kan man ofte også kjenne på usikkerhet i en periode - en engstelse for at det gode kan gå over, at hun kan velge noen andre enn deg er ganske vanlig. Du sier at du har hatt sex med mange jenter uten at de har betydd så mye for deg. Det kan hende at du har fått det for deg at hun tenker på deg på den måten du tenkte på jenter tidligere, og det kan du bli ganske stressa av. Du må passe på at du ikke forveksler dine tanker med hennes. Er det slik at hun har byttet partnere fort, eller er hun en slik som pleier å være ganske løyal?

Det at du kjenner på uro over at hun snakker med andre er på et vis et tegn på hvor glad du er i henne. Allikevel kan sjalusi være ødeleggende hvis man "klikker" og blir sint i slike situasjoner. Du må kanskje passe deg for å ikke kommme med anklager når sjalusien kommer over deg. Hvis du må si noe om det, er det sikkert bedre at du venter på et egnet øyblikk og sier noe om at du blir redd for å miste henne, frem for å bli sint. Det er antakelig lettere å tåle at du innrømmer at du blir redd enn at du blir aggressiv og anklager henne for ting hun ikke har gjort.

Det høres ut som om du er usikker på om hun vil være sammen med deg, selv om hun sier at hun vil. Du forsøker å gjøre deg attraktivt for henne gjennom å trene mye. Kanskje du ikke trenger dette? Kanskje hun er sammen med deg fordi det nettopp er DEG - akkurat på samme måte som du er sammen med henne fordi du er glad i nettopp henne - ikke fordi du vil ha sex? Jeg synes du har noen veldig fine tanker om henne. Du må øve deg i å stole at hun også har fine tanker om deg.

Du er opptatt av at hun skal vite at du respekterer henne og ikke er sammen med henne bare på grunn av sex. Samtidig har du lyst på henne. Det gjør at du kan bli i tvil om hva du skal gjøre når dere begynner å kline. Hva med å si det til henne som det er - at du har lyst på henne, men at du er redd for å gå for fort frem; at du har lyst å vise henne at du respekterer henne og hennes grenser. Dette vil jo være en god ting for henne å vite, og så kan dere snakke sammen om hvor fort dere skal gå frem.

Jeg vet at du ikke ønsker å få råd om å snakke med andre. Og det kan hende at du ikke trenger det, at du greier det alene. Men hvis det viser seg at det også fremover blir vanskelig for å deg å håndtere sjalusi, så kan det hende du vil ha glede av å snakke med noen om hvordan du kan håndtere vanskelige følelser så de ikke forstyrrer deg så mye.

Hilsen

Psykologen / ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om trafikk og førerkort?

Hva er førerkortklasse D?