Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i læreren, burde jeg si det til henne?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Først vil jeg bare si at denne nettsiden et veldig bra og dere hjelper meg og mange andre og dere har veldig bra svar :). Det er bare det at jeg et forelsket i en lærer fra barneskolen men nå starter jeg på ungdomsskolen og da har jeg ikke henne som lærer lenger. Jeg bor på en ganske liten plass og ungdomsskolen og barneskolen er veldig nerme hverandre, så jeg kommer nok til å se henne igjen. Hun har også sagt at vi kan komme på besøk. Jeg har likt henne veldig lenge og jeg liker henne fortsatt. Jeg skulle ønske jeg hadde mer kontakt med henne, om vi kunne snakke på meldinger eller noe sånt men det går sikkert ikke. Jeg liker henne så godt! Om jeg skal besøke henne på skolen, burde jeg gå alene eller med noen andre? Burde jeg du til henne at jeg liker henne? Jeg er så glad da jeg tenker på henne, men kan aldri bli sammen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mange kan føle tiltrekning til andre uavhengig av alder. Det kan være fordi man ser opp til noen, fordi man ikke klarer å skille følelsen å like noen med det å være tiltrukket av noen, samtidig som det kan være fordi man i en eldre person finner en trygghet og en kunnskap eller stabilitet man ikke finner hos unge på egen alder.

Uansett er det viktig å bli kjent med sine følelser og skille følelsene fra hverandre. Om du føler at disse følelsene er så sterke som du beskriver, kanskje du kan få litt hjelp til dette? Ta en prat med helsesøster ved skolen og forklar det som tilfellet, du trenger jo ikke forklare at du har falt for en eller flere av lærerne på skolen. Hun vil ta deg på alvor og prøve å finne løsninger for deg.

Håper du finner roen på dette og kanskje det hjelper når du skal bytte skole og ikke ser henne så ofte. 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse