Hopp til hovedinnholdet

Hei! I sommer har jeg begynt å tenke på en gutt. Jeg tror virkelig jeg liker han. Men problemet er at jeg har en venn som også liker han. Nå har de slått opp, men hun liker han fortsatt. Så burde jeg fortelle henne det, eventuelt spørre han?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! I sommer har jeg begynt å tenke på en gutt. I går var jeg oppe i hele natt og bare tenkte på han. Jeg tror virkelig jeg liker han. Han er en fantastisk person. Men problemet er at jeg har en venn som også liker han. Og hun ble sammen med han, selvom venninne hennes også likte han. Nå har de slått opp, men hun liker han fortsatt. Men er det galt å liker han da. Og burde jeg isåfall fortelle henne det. Jeg vil bare ikke uroe henne eller få henne til å føle at jeg er en dårlig venn. Men samtidig så slo han opp. Så hun "eier" han ikke akkurat. Så burde jeg fortelle henne det, eventuelt spørre han? Please hjelp meg. Jeg holder på å gråte snart. Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er en veldig ekkel situasjon å være i og tro det eller ei, så er det veldig mange andre som har det samme problemet.

Du lurer på om du bør fortelle henne det, dette er veldig viktig at du gjør. Det er viktig at du og vennen din snakker om hva dere føler og ikke later som ingenting. Det er kanskje enda mer sårende å få vite at venninnen din har noe på gang med gutten du er forelsket i hvis du ikke en gang visste at venninnen hadde sånne følelser og omvendt. Når dere prater om dette er det viktig at dere er ærlige så dere vet alt om problemstillingen og kan derfor ta hensyn til hverandre.

Du må også tenke hardt over hva eller hvem som er viktigst for deg, en forelskelse eller et vennskap. Dette må du gjøre fordi det er alltid en sjangse for at du må ofre noe godt for noe bedre.

Jeg har lagt til et par relevante artikler for deg.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse