Hopp til hovedinnholdet

Forelskelsen er som en ond sirkel jeg ikke kommer ut av. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er dødsforelska i en gutt. De første ukene trodde jeg at han likte meg tilbake, og han oppførte seg akkurat som en prins.. Nå de siste tre ukene har han avvist meg, behandlet meg veldig dårlig og lurt meg. Jeg blir så såret hver gang, og det gjør så vondt. Jeg har mista fokuset på skolen, og jeg klarer ikke tenke på noe annent enn han. Alle vennene mine synes at jeg skal gi han opp, men det går ikke! Jeg gir han bare nye sjanser hele tiden, uten om å ville det selv. Om han gir meg et kompliment eller smiler til meg er det akkurat som at jeg glemmer alt han har gjort, og faller for han på nytt. Forelskelsen har blitt til en slags ond sirkel jeg ikke kommer meg ut av. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det er vanskelig når man har følelser, og kanskje vet at vennene har rett men ikke vet hvordan man skal gjøre det. I dette tilfellet tror jeg det er best om du sier at du ikke vil ha så mye med han å gjøre, prøver å få han til å ta en mindre rolle i livet ditt. Kutt kontakten, eller gjør den minimal. Det er vanskelig når man er forelsket, men måten han behandler deg på er ikke noe god, og du skal bli godt behandlet. DU kan ta det opp med han, men det er sjeldent folk forandrer sin egen oppførsel, så jeg anbefaler deg å gå videre og heller se om du kan finne en annen som behandler deg med kjærlighet, omsorg, og respekt. Tenk ''nei! ingen nye sjangser nå''. Han har fått for mange. Vi har noen artikler som kan hjelpe deg. Ønsker deg lykke til og les artiklene under! Du har tatt et stort steg som sendte inn spørsmål til oss, så vær stolt av deg selv! :)

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse