Hopp til hovedinnholdet

Jeg er trist da jeg ikke har kjæreste og blir alltid avvist. Mulig jeg er kjedelig da jeg er seriøs, jobber, flink med penger og drikker meg aldri åpenbart beruset. Har dere tips til hvordan treffe den rette?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei! Jeg er veldig trist og nedfor om dagen, fordi jeg har veldig lyst på kjæreste, men jeg blir alltid avvist og finner ikke riktig jente. Jeg er nå 20 år og føler at det begynner å bli unormalt. Det er så mange som mener at jeg må skaffe meg mye sex og få det gjort fordi jeg er fortsatt jomfru og burde ha gjort dette for lenge siden. Jeg ønsker veldig å finne en jente jeg kunne ha et seriøst forhold til, og ønsker å vente med sex til jeg finner en ordentlig kjæreste. Jeg er en seriøs gutt som jobber, er oppegående, hyggelig, sosial, flink til å spare osv. Jeg drikker meg aldri åpenbart beruset og skikkelig full på fester. Dette er noe som får meg til å føle at alle syntes jeg er kjedelig. Er virklelig dagens generasjon blitt sånn idag at det er viktig å ha sex tidligst mulig, eller er det alltid vært sånn? Er redd jeg aldri finner lykken med en kjæreste og kanskje blir 40 år, gretten og grinete osv. Har du noe tips på hvordan jeg kan treffe den rette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Gutt 20 år. Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Du ønsker et seriøst forhold og vente med sex til dere er trygge på hverandre. Du er fremdeles jomfru og kjenner på presset om å ha sex. Det er 30 % som debuterer seksuelt etter fylte 18 år, så det er mange som kjenner seg igjen i det du skriver.

Du har en flott holdning til hvordan et kjæresteforhold bør være. Det skal du holde på. En slik holdning er det mange som har, det virker bare ikke slik når man hører så mange ulike historier, sanne eller usanne. Å være i et forhold bør være seriøst da dine og hennes følelser skal respekteres. Man skal ikke leke med andres følelser. Gjensidig respekt er vesentlig. Du lurer på om du er for seriøs og dermed blir kjedelig. Du er den du er, men man må nok gi litt av seg selv. Ta noen sjanser, tørre å snakke, invitere, gi komplimenter etc. Det trengs å være aktiv, oppsøk jenta, begynn og snakk, vær med og dans. Det nytter sjeldent å bli sittende og vente på at du blir kapret. Humor er forløsende.

Hvis du føler mye på triste tanker så vil dette kunne påvirke hvordan du oppfører deg sammen med andre personer. Det er ikke lett å bli forelsket i en som er trist. Det vil være lurt å snakke med en som kan støtte deg. Helsestasjon for ungdom er et sted der du kan få hjelp og råd. Å snakke om vanskelige ting hjelper. Det kan også hjelpe å skrive ned tankene sine.

Det er viktig å prioritere å være sosial, være oppsøkende og å delta på arrangementer. Du skal samtidig være stolt av deg selv. Dine verdier som en seriøs mann, som prioriterer jobb og lite alkohol er flott. Du skal ikke fremstå som en annen en den du er. De som er mer utadvendt, lekende og useriøse, synes mer, de tar mer plass. De kan oppleve forhold som lett brister. Vær stolt over den du er. Vær tålmodig det er vanlig at det tar tid å få sin første ordentlige kjæreste.

Det legges ved en del artikler der du selv kan lese og få videre tips. Her er også flørte tips.

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Om å ikke ha "hatt seg"

Gutt sitter på sengekanten (colourbox.com)

Det å ha sex er et stort tema for alle, og det å ikke ha hatt sex er kanskje et enda større.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse