Hopp til hovedinnholdet

Det er så vondt at gutten jeg elsket har slått opp med meg

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har det veldig tungt nå. Det gjør bare så utrolig vondt at gutten jeg elsker og alltid har elsket ikke føler det samme for meg. Det er så vondt å tenke at han ikke har de samme sterke følelsene for meg og at han i stedet elsker en annen jente. Jeg har alltid vært "hard" og ikke sluppet andre inn på meg, så når han sa at han elsker en annen jente når jeg åpnet meg for han knakk han meg helt. Han sa det på en fin måte og prøvde sitt beste for ikke å såre meg. Jeg vet at jeg burde prøve å komme over han, men jeg VIL IKKE! Jeg vil ikke være med NOEN annen gutt. Det er HAN som er alt for meg. Det er så vondt å tenke på at han og den andre jenta kommer til å holde rundt hverandre, elske, drømme sammen, stifte familie og bare ha de sterke følelsene for hverandre og ingen andre. Det er så vondt. Vet ikke helt hva jeg vil oppnå men trenger sårt noen kloke ord. Ønsker ikke å snakke med noen andre om det. Det er rart hvordan én gutt kan gjøre noen så vondt ved bare å være og å elske.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Beklager at du får ett sent svar. Det er leit å høre at du har det sånn. Når man beskriver følelser som du gjør her til oss, så viser det at gutten er ganske så flyktig i sine følelser. Man slutter ikke å elske noen bare med en gang, og så en ny, men man kan ha følelser for fere samtidig. Derfor tror jeg det er viktig at du tenker at du skal selv komme sterkere ut av det her og videre i ditt liv, så får han surre og rote som han vil. Jeg hører du ikke vil snakke med noen om dette, men jeg tror det er viktig å ha en utenforstående (som ikke er inni ditt følelsesmessige kaos, som man ofte har etter ett brudd) og som kan hjelpe deg i å hjelpe deg selv å komme videre. I starten så kan det være at man ikke vil eller orker å jobbe med å komme videre, men jo fortere du tar ansvar for at du skal ha det bra i ditt liv, og med dine følelser så tror jeg at du kan få det bedre. Vi har noen artikler som kan hjelpe deg, sammen med en oversikt over hjelpetelefoner du kan ringe. Ønsker deg lykke til! 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan kan man komme gjennom sorgen?

Gutt sitter inntil et tre og gråter ( colourbox.com)

Mange har drivkraft til å se framover, til å få et bra liv og til å gjøre det de hadde planlagt. Det kan jo ikke bare være trist. Andre igjen takler sorgen på andre måter.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse