Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i sin beste venninne, hvordan skal hun fortelle henne om det?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente som er forelsket er forelsket i min bestevenninne. hun vet ingenting om det. Hvordan skal jeg fortelle henne om det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Du er ikke alene om å kjenne på de følelsene du beskriver. Mange som deg synes det er vanskelig å skulle fortelle bestevennen at de er forelsket i vedkommende.

Du skriver at du er forelsket i bestevenninna di, men er redd for å si det til henne direkte. Vet ikke om du tenker hun kan ha de samme følelsene som deg? Eller er det slik at hun bare forelsker seg i gutter?

En måte å utforske dette på, kan være å spørre henne om hun noen gang har hatt følelser for jenter, eller vært forelsket i de? Ved å spørre litt generelt, kan det jo være hun begynner å reflektere over tanken. Hvis hun ser rart på deg og benekter dette, kan det jo være hun faktisk kke tiltrekkes jenter.

Jeg tenker det vil være umulig for deg å finne ut av om hun er forelsket tilbake, dersom du ikke utforsker dette hos henne. Jeg tenker du må velge mellom det å fortsette med å være usikker, eller få dette bekreftet.

Tenk igjennom hva som vil være det værste som kan skje dersom du forteller henne dette. Er det noe du virkelig trenger å være redd for? Tenk om hun faktisk liker deg tilbake, men er redd for å bringe temaet på banen?

Min erfaring er at mange synes det er en lettelse å fortelle at de liker noen av samme kjønn. Da slipper de å spille skuespill i livet sitt, og late som. Det er jo ganske krevende å skulle skjule viktige ting for bestevenninnen sin, da man er ganske så nær på det følelsesmessige planet.

I puberteten er det viktig å utforskede  følelsene du får i møte med andre mennesker, uansett hvilket kjønn de har. Dette er det ikke noe galt med, men noe som er bra for at du skal finne ut av deg selv og hvem du er. Det er jo en helt naturlig ting!

Desverre er det noen som kan synes det er litt rart. Dette fordi det å forelske seg i noen av samme kjønn ikke er så vanlig, og bryter med etablerte normer i samfunnet.Min erfaring er likevel at de aller fleste opplever at det etterhvert ikke er noe spesielt tema, de vil jo oppdage at du er den samme personen uavhengig hvilket kjønn du tilfeldigvis vil komme til å forelske deg i!

Jeg vil anbefale deg å kontakte Ungdomstelefnen og YouChat for flere innspill. Her kan du snakke/ chatte med andre som erfaring med å være forelsket i noen av samme kjønn. Kanskje kan du få noen flere tips på hva du kan gjøre. Legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Ingun

Helsesøster
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse