Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i familievenn som bor langt unna. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Vår familie har en vennefamilie som bor tre timer unna oss. Vi ser hverandre innimellom (Ca. 2 ganger i året). Vennefamilien har tre barn. Jeg har alltid vært veldig god venn med den eldste som er jente og et år yngre enn meg. Vi er alltid sammen når vi treffes, og det har aldri vært noe spesielt mellom oss som jeg har sett, men hun har nå forandret seg veldig (sikkert pga. pubertet). Jeg syns hun har blitt utrolig pen og flott jente. Hyggelig har hun alltid vært. Nå tror jeg at jeg er forelsket i henne. Jeg tror hun er litt forelsket i meg også fordi hun gjør tegn til det (leker med håret når vi snakker). Jeg føler det kan være ganske kjipt at vi bor så langt fra hverandre, og ikke møtes veldig ofte. Jeg foreslo for mamma at vi kunne besøke dem, så vi skal sannsynligvis besøke dem i noen dager på sommeren. Jeg syns likevel det er trist at vi bor langt unna. Jeg syns det hadde vært kleint om mamma fikk vite at jeg likte henne, fordi mamma er venn med moren hennes. Noen tips?Takk:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

En mulighet er selvfølgelig å snakkes på facebook og på denne måten finne ut av om hun er forelsket i deg tilbake. Men før du bestemmer deg for å prøve å få henne interessert, er det noen ting du må tenke over. Hvor langt unna hverandre bor dere? Er det realistisk å besøkes en gang i uken? Hvor ofte får dere sett hverandre? Er det så fint når dere er sammen at dette gjør opp for savnet? Eller omvendt? 

I bunn og grunn er det du som må avgjøre om du ønsker å prøve. Å være i et avstandsforhold er veldig tøft på grunn av savn, og det er dere som vet best om dere kommer til å takle dette. Et alternativ er selvfølgelig å prøve om det fungerer eller ikke, og ta det derfra. Si hei på Facebook, og se hva hun sier. Kanskje synes hun det er rart, og da kommer du fort til å merke at han ikke er interessert. Da tror jeg du må prøve å glemme henne. Dersom han derimot viser interesse og tar kontakt tilbake, har dere en avgjørelse dere sammen må ta. Er det så hyggelig å snakke sammen og å ha kontakt at dere ønsker å være kjærester og heller ta konsekvensene av det som følger med, altså familie og avstanden mellom dere to? Eller er det mer stress enn hyggelig?

Sier du hei til henne på Facebook finner du nok fort ut av dette. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse