Hopp til hovedinnholdet

Liker jeg han?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. jeg går i niende. Og jeg er usikker. Jeg tror kanskje jeg er forelsket i en gutt. jeg vet at han liker meg, og vi snapper og skyper mye.. men i virkeligheten når vi møtes blir vi begge så nervøse og kleine, så vi er aldri sammen.. Jeg er usikker på om jeg vi ha et forhold med han fordi storebroren hans kjærste er min bestevenner søster.. Så føler at det blir kleint. Det kan jo hende at jeg bare liker å få komplimenter fra han, kanskje jeg ikke er forelsket i han.. Men hvorfor popper han hele tida opp i huet mitt.. Absolutt hele tiden.. Jeg har aldri hatt kjærste, jeg har hatt mange muligheter, men jeg har aldri hatt lyst på en.. Jeg har egentlig ikke lyst på kjærste nå heller pga. Skole, trening, familie og venner.. Men jeg så glad i han og redd for å miste han vis vi ikke gjør noe snart (vi har snappa, skypa osv i over et halvt år) jeg er også veldig usikker på megselv.. Hva om han ikke liker meg, når han virkelig blir kjent med meg.. hjelp! Tror jeg liker han, men er usikker

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Det er ofte litt vanskelig å vite om man liker noen eller om man bare liker oppmerksomheten man får. Jeg anbefaler deg å blir bedre kjent med han, jo bedre du kjenner han jo lettere er det å vite om dere har felles interesser og god kjemi. Selv om det er skummelt må du kanskje ta første steg. Vær modig! Det er også viktig at du føler deg trygg på deg selv, selvtilitt spiller en stor rolle! Det er ofte mer tiltrekkende og gjøre situasjonen lettere for deg. Jeg legger ved et par artikler som du burde lese, lykke til! 


Mvh. ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen, men hvordan kan du vite om du liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse